Campagne Grijs wordt Groen zet aan tot vergroenen van de buurt

Sikkens Foundation lanceert samen met het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds de campagne Grijs wordt Groen. Doel is om mensen te helpen bij het vergroenen van hun eigen buurt. 

Asfalt, tegels en stenen. Op veel plekken is de stad grijs, die kleur kan vaak makkelijk plaatsmaken voor groen. Parken en stadstuinen. Groene daken en verticaal groen. Of op kleinere schaal, met de vergroening van boomspiegels en de aanleg van geveltuinen. 

Tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf ontving op 2 oktober de Sikkens Prize. Wereldwijd transformeert hij vergrijsde plekken tot groene oases die tot de verbeelding spreken. Sikkens Foundation roept met de campagne iedereen op om in eigen omgeving - geïnspireerd door Piet Oudolf - grijze inspiratieloze plekken in de stad om te toveren tot groene oases. Denk aan een granieten speelplein voor kinderen of een braakliggend stuk grond. Het kunnen ook plannen zijn voor een gezamenlijke moestuin of een park bovenop een dak.
Kans op financiering maken plannen die braakliggende of vergrijsde terreinen omvormen tot een groene omgeving. Projecten waarin kleur een belangrijke rol speelt hebben een streepje voor. De meest inspirerende vergroeningsprojecten ontvangen een bedrag van maximaal 5.000 euro voor de realisatie van het project. Aanmelden van een vergroeningsproject kan tot eind januari 2023. In het voorjaar van 2023 worden de winnaars bekendgemaakt. Meer informatie: www.sikkensprize.org/grijs-wordt-groen.