Een gewonde meeuw
Een gewonde meeuw (Foto: Pixabay)

Vogelopvang De Wulp krijgt het nog drukker en vraagt om steun

Algemeen

De Wulp voorziet een flinke toename van vogels die opgevangen moeten worden nu de Wildopvang Zuid-Holland in Delft op 31 december definitief de deuren sluit. Om dit mogelijk te maken heeft de vogelopvang aan de Heliotrooplaan een verzoek om financiële ondersteuning ingediend bij alle gemeentes rondom Den Haag.

Wildopvang Zuid Holland in Delft neemt sinds 10 oktober al geen dieren meer op. Hierdoor zijn de mogelijkheden tot opvang en herstel voor wilde probleemvogels in onze provincie teruggebracht tot voornamelijk vogelopvang De Wulp te Den Haag en Vogelklas Karel Schot te Rotterdam. Wildopvang Zuid Holland in Delft nam alleen al in 2021 ruim 4.300 dieren, waarvan 3.400 vogels op. De Wulp voorziet door de sluiting dan ook een enorme toename van het aantal vogels dat aan de Heliotrooplaan opgevangen zal moeten worden. Hier staat echter vrijwel geen financiële bijdrage van omliggende gemeentes tegenover. “Voor nagenoeg alle kosten zijn we afhankelijk van donaties van particulieren en legaten. Vogelopvang De Wulp ontvangt slechts van één naburige gemeente een kleine bijdrage. Verder ontvangen we uit onze regio (nog) geen structurele ondersteuning.”

De Wulp heeft inmiddels bij alle gemeentes rondom Den Haag een verzoek ingediend om een vergoeding voor de opvang en verzorging van hun probleemvogels bij vogelopvang De Wulp in het leven te roepen. Voor wie wil doneren: kijk voor meer informatie op vogelopvangdewulp.nl