Nog dit jaar komt Chicco met een nieuw, eigen nummer.
Nog dit jaar komt Chicco met een nieuw, eigen nummer. (Foto: Debbie van Eijk)

Chicco van de Luijtgaarden werkt aan muzikale carrière

'Dit jaar nog eigen nummer'

Het vuurwerkspektakel aan de start van een Rijswijkse derby, leek zaterdag 29 oktober een voorproefje op Oud & Nieuw. Ook Chicco van de Luijtgaarden was erbij aanwezig. Deze volkszanger uit de Haagse regio kan nu al terugkijken op een bijzonder jaar.

Over Oud & Nieuw gesproken: dit jaar mogen er weer vreugdevuren plaatsvinden. Een onmisbare traditie voor veel mensen in de Haagse regio. Ook Chicco, die zich net zo thuis voelt in Den Haag als in zijn woonplaats Rijswijk, kijkt daar al naar uit: “Ik ga alles af. Ik kom overal. Laak, Duindorp, Scheveningen en Escamp.”

Voor de 20-jarige Chicco zal 2022 de boeken in gaan als het jaar waarin zijn muzikale carrière begon. Hij begon pas zes maanden geleden met zingen. Voor die tijd had hij één keer opgetreden, in de kroeg. Hij weet nog welk nummer dat was: “Laat de zon in je hart.” Met een carrière als volkszanger was hij toen nog helemaal niet bezig. 

Nadat hij een NPO1-aflevering over de Haagse mattencultuur had bijgewoond, werd hem gevraagd om mee te doen aan de talentenshow De Hollands Nieuwe, een SBS 6-programma. Zijn up tempo uitvoering van ‘Adio Amore Adio’ roerde René Froger tot tranen. Vanaf dat moment wist heel Nederland: deze jongen kan zingen.

Verrassing

En dat wil hij gelukkig blijven doen. Chicco treedt bijna elk weekend ergens op. En daar geniet hij onwijs van. Een fulltime carrière als volkszanger ziet hij dan ook wel zitten. Hij is momenteel bezig met zijn eigen nummers schrijven. “Eind dit jaar komt er wat aan”, belooft hij.

Wat de toekomst ook brengt, twee dingen staan voor Chicco vast: dat zijn Haagse mat blijft staan en dat hij in de Haagse regio blijft wonen. Lekker dicht bij zijn familie.

Op het spandoek van Semper Altius staat in grote letters: “You wanna play...”
Vredenburch 1 en Semper Altius 1 voor aanvang van de wedstrijd op 29 oktober.
Clubleden houden vuurwerkfakkels vast. - Debbie van Eijk/Rodi.nl
De horrorclown houdt een vlag van KRSV Vredenburch omhoog. - Rodi.nl/Debbie van Eijk
De voetbalteams komen het veld op, begeleid door jeugspelers. - Debbie van Eijk/Rodi.nl