BMT onder druk door GDA in de extra tijd, maar GDA zal de gelijkmaker niet meer maken.” (Foto: Berry Heemskerk)

Zwakke eerste helft GDA: BMT neemt drie punten mee uit Madestein

Zondag stond in de 4e klasse C de topper GDA-BMT op het programma. BMT heeft de eerste vier wedstrijd gewonnen en staat daardoor eerst, GDA volgt vanwege een ongeslagen serie op tweede plek.

Door Bon van Gaalen

Aan de kant van GDA moest trainer Robin den Dulk weer wat sleutelen aan de opstelling vanwege de knieblessure van spits Sander van der Ende en de afwezigheid van Dennis Lubout. Wessel van Gaalen was wel weer inzetbaar. Mark Okhuizen werd weer ingezet als spits en Arnout Ooijevaar nam zijn plek in de achterhoede naast Dennis Heemskerk in.
De wedstrijd ging het eerste kwartier redelijk gelijk op, beide ploegen speelden aanvallend. BMT won hierna steeds meer de duels en werd zo e bovenliggende partij. GDA was vaak net te laat waardoor er onnodige overtredingen werd gemaakt. Zo kreeg GDA in de 17e minuut een vrije trap tegen rond het 16 meter gebied. BMT nam deze vrije trap snel en slim waardoor GDA werd verrast: 0-1. GDA probeerde terug in de wedstrijd te komen. Tot echte uitgespeelde kansen kwam het echter niet. Het spel golfde op en neer. GDA deelde wat speldenprikken uit via Bradley Schoemaker over links en Noah Schoenmaker over rechts. BMT heeft op het middenveld een aantal creatieve spelers lopen, het was vooral in de omschakeling erg gevaarlijk. Zo ook in de 39e minuut. GDA leed voorin balverlies en BMT kwam er gevaarlijk uit en bereikte via een lange crossbal vanaf links hun spits die geheel vrij stond achter Arnout Ooijevaar. Hij kon alleen nog maar een doelpoging voorkomen door de aanvaller onreglementair te stoppen, dus een penalty voor BMT en een gele kaart voor Ooijevaar. De penalty werd in eerste instantie knap gekeerd door Alessandro Visser, een BMT speler eerder bij de gekeerde bal waardoor de 0-2 een feit was.

Meer ervaring

In de rust deed trainer Robin den Dulk de nodige omzettingen. Hij bracht daarmee wat meer ervaring in de ploeg. Robin Boek verving de jonge rechtsback Jason van Oostrom en Jeroen Mantel kwam er in voor Jordy Taal. Het was nu zaak om de aansluiting te vinden. Robin Boek zorgde voor meer agressie in het spel, de rest van de spelers volgde zijn voorbeeld. GDA werd ook meer bepalend alleen ontbrak het nog aan doelrijpe kansen. Spits Mark Okhuizen werd vaak door de lucht gevonden, won vrjiwel elk luchtduel, maar het leidde niet tot doelpunten. BMT loerde in deze fase van de wedstrijd op de counter of probeerde het met afstandschoten.

Spannend einde

Er werden nog wat wissels toegepast aan GDA zijde. Tim aan de Wiel voor Noah Schoenmaker en Jayden van Zoelen voor Wessel van Gaalen. Eén op één achterin en vol op de aanval. In de 84e minuut werd in een druk bezet zestienmetergebied een speler van GDA tegen het gras gewerkt en een strafschop gegeven. Arnout Oojevaar benutte de penalty: 1-2. In de resterende 6 minuten gebeurde van alles. BMT komt dankzij een tweede gele kaart met 10 man te spelen. Vanwege het tijdtrekken van BMT wordt er extra tijd bijgetrokken. In de 93e minuut wordt een aanval van GDA afgeslagen en BMT countert over rechts, zet voor en de 1-3 wordt onberispelijk binnen gekopt. In de 94e minuut slaat GDA gelijk toe. Tim aan de Wiel bereikt met zijn voorzet Justin Schoenmaker die de 2-3 binnen schuift. GDA blijft aanzetten, BMT vol in de verdediging, de bank van BMT schreeuwt om het einde van de wedstrijd, GDA krijgt een paar kleine kansjes, maar haalt de trekker niet over en dan fluit de scheidsrechter in de 98e minuut voor het einde van de wedstrijd. De ontlading bij BMT is groot en de teleurstelling bij GDA des te groter. Gezien het spel mag worden aangenomen dat deze twee ploegen zeker mee gaan doen om de prijzen. Volgende week speelt GDA om 15.00 uur uit tegen ODB.