De overhandiging van de bokaal.
De overhandiging van de bokaal. (Foto: pr)

Gilde Den Haag wint Historische Quiz

De wisselbokaal van de Haagse Historische Quiz is dit jaar naar het Gilde gegaan. De stadsgidsen van het Gilde-team bleken dinsdag 25 oktober in Amare bleken de geschiedenisfeiten van de hofstad het best op een rij te hebben. De Vereniging Vrienden van Den Haag werd tweede.

Na een zeer geanimeerde publieksronde en een tweede ronde met een team van oud-journalisten (Ron Freser en Maaike Kraaijeveld) en politici (Joris Wijsmuller en Peter Bos), streden de winnende politici tegen de teams van Vrienden van Den Haag, Die Haghe en het Gilde. 

De spanning steeg. In de laatste ronde namen de Vrienden van Den Haag en het Gilde het tegen elkaar op. Hans van der Zwan en Annemiek Wubben van het Gilde oogstten in deze ronde de meeste punten en ontvingen de wisselbokaal uit handen van voorzitter Jan Linssen van de Stichting Haagse Historie en Erfgoed. 

Zesde keer

Samen met het Weekblad Den Haag Centraal en TV-zender Den Haag FM, organiseerde de stichting Haagse Historie en Erfgoed voor de zesde keer deze Haagse Historische Quiz. De quiz werd dit jaar voor het eerst gehouden in de Spinoza foyer van het nieuwe cultuurgebouw Amare.