Marshmallow Maniacs.
Marshmallow Maniacs. (Foto: pr)

Volop genieten van jazz in de kas

Er staan weer een aantal muzikale optredens op het programma in de kas bij Villa Ockenburgh. Tijdens twee ervan vormt jazz de hoofdmoot. 

Zo speelt de formatie Quiet Colours zondag 6 november tussen 15.00 en 17.00 uur Braziliaanse Bossa Nova en lichte Samba, oftewel latin-jazz. Gezegend met een veelzijdige zangeres heeft de band het repertoire met Franse Chansons uitgebreid.
Het klassieke intermezzo op zondag 13 november heeft als thema ‘Vogels'. De Spaanse mezzosopraan Rita Fernandez voert samen met de Duitse Elin Körnich op de fluit en Mathilde Lettinga op de klarinet de Nederlandstalige cyclus ‘Vogels' van Rixt van der Kooij uit. In deze grote cyclus zijn 13 Nederlandstalige gedichten over vogels verwerkt: van mus tot uil en van specht tot gans. Het zijn allemaal vogels die in Ockenburgh voor komen. De uitvoerende musici studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Tijd: 14.00 - 15.00 uur.
De formatie Marshmallow Maniacs, plus de zangeres Dinah (dochter van Rob Elzinga) speelt zondag 13 november van 15.00 tot 17.00 uur. De band wordt geafficheerd als pittige gekruide 'sweet and hot' (marshmallows) jazz uit de jaren '20 en '30 van de vorige eeuw. Het orkestrale karakter komt door de bijzondere bezetting, de speelstijl en uitgekiende arrangementen, maar ook door de repertoirekeuze. Een aanzienlijk deel van het repertoire is afkomstig van Duke Ellington, Fletcher Henderson, Mc Kinney's Cotton Pickers, Benny Carter en Bix Beiderbecke. Zangeres Dinah laat zich graag inspireren door de grote jazz-zangeressen van weleer.
Alle optredens op zondagmiddag zijn gratis toegankelijk. Reserveer uw plekje via www.villaockenburgh.nl/agenda