Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

We gaan weer los!

Kennen jullie het lied al? De Ode aan Loosduinen, speciaal geschreven door Gregor Bak. Tik de volgende link in en luister het lied van ons stadsdeel: www.loosduinengaatlos.nl/#het-lied voordat we weer helemaal los gaan met festival Loosduinen gaat Los 2022. “Loosduinen, het voelt zo vertrouwd. Loosduinen, voor jong en voor oud. Hier wil je zijn, hier staat je huis. In Loosduinen voelen wij ons zo thuis!” Dat klinkt al goed en herkenbaar toch? Het is echt de moeite waard.

Ik heb de eer om woensdag 2 november om 11 uur ons eigen festival te openen. Op het Alphons Diepenbrockhof plein. De directeur van onze bibliotheken, Sam Hermans, geeft mij woensdag een boek vol verhalen en tekeningen van kinderen uit het stadsdeel. Daar kijk ik enorm naar uit, ik ben zo benieuwd wat de kinderen met allemaal hun eigen bijzondere fantasie hebben gemaakt. We gaan natuurlijk ook het Loosduinen lied zingen. Gelukkig met Gregor erbij, want ik weet niet zeker of iedereen mijn zangkusten gaat waarderen haha.
Loosduinen Gaat Los vertelt, vermaakt, en verbindt in een vijfdaags cultureel festival voor alle stadsdeelbewoners. Op verschillende locaties worden bewoners verrast met bijzondere optredens, exposities en activiteiten.

Bewoners worden verrast met bijzondere optredens, exposities en activiteiten

Vijf dagen lang is er onder andere theater in de Abdijkerk, muziek bij molen De Korenaer, een kunstexpositie in de bibliotheek, en een concert in het Hofstad Lyceum. Er zit voor iedereen wel iets leuks bij. Check de gehele planning voor deze week: www.loosduinengaatlos.nl/#20221102.

Iedereen is welkom uiteraard bij het festival, maar we realiseren ons ook heel goed dat niet iedereen zo maar tijd heeft om aan te sluiten of mee te doen. Dat kan door allerlei redenen of oorzaken zo zijn. Mensen die bijvoorbeeld een pittige mantelzorg taak op zich nemen, iets waar we allemaal denk ik alleen maar respect voor hebben. Vlakbij de opening van het festival is woensdag tot mijn grote plezier van 09.00 - 16.00 uur een Bakkie Aandacht op het Loosduinse Hoofdplein. Bij Bakkie Aandacht staat een team van mensen met Ipads en gratis koffie klaar om mantelzorgers wegwijs te maken in het aanbod van de gemeente. De medewerkers leggen uit waar en hoe ze hulp kunnen krijgen en kijken of ze in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente. Ik hoop dat jullie deze week plezier halen uit Loosduinen gaat Los of misschien wel even genieten van een kop koffie bij Bakkie Aandacht.