Burgemeester Jan van Zanen en Ilona van Voorst doen de openingsdans op de Pier tijdens de Sing Along
Burgemeester Jan van Zanen en Ilona van Voorst doen de openingsdans op de Pier tijdens de Sing Along (Foto: Janiek Dam)

Oud en jong danst en zingt op de Pier

Het was al langer een droom van Ilona van Voorst van Stichting Creatief Onderwijs om een keer te kunnen dansen op de Pier. Dinsdag 13 september kwam die droom uit. En hoe! Samen met burgemeester Jan van Zanen verzorgde ze tijdens de Sing along voor jong en oud en de cd-lancering de openingsdans op de Pier. 

Ilona's stichting Creatief Onderwijs (website adopteereenverzorgingshuis.nl) wil mensen met elkaar verbinden door samen iets leuks te doen. "Gymnastieken, tuinieren, zingen en dansen. Als het maar leuk is", legt ze uit. Dat lukte verleden week heel goed op de Pier waar acht grote scholen uit Den Haag en Wassenaar vertegenwoordigd waren samen met hun geadopteerde verzorgingshuizen. Voor de bewoners van twee verzorgingshuizen regelde Ilona Van Voorst-Van Nispen een boulevard treintje, de rest kwam met busjes of eigen vervoer. Het plezier spatte er tijdens de Sing along op de Pier van af. 

Nu Den Haag de spits heeft afgebeten, hoopt Ilona dat meer scholen in Nederland een verzorgingshuis adopteren en samen iets leuks ondernemen.
De burgemeester van Den Haag draagt volgens Ilona haar initiatief al langer een warm hart toe. Het kwam er echter nooit eerder van om een evenement van 'adopteer een verzorgingshuis' bij te wonen. Dinsdag 13 september was het dan zover. Samen met de leerlingen en bewoners van verzorgingshuizen, zo'n 200 in totaal, zong Jan van Zanen liedjes uit het, bij het Sing Along boek. Uit alle kelen klonken liedjes als Le Ballade des Gens Heureux, Those were the Days, maar ook 'Geef maar mij Amsterdam' op de Scheveningse Pier.

Meer informatie is te vinden op de website adopteereenverzorgingshuis.nl