Just Peace Month start in Zuiderpark

Vandaag, woensdag 21 september, begint de Just Peace Month in Den Haag. De kick-off is in het Zuiderparktheater. 

Just Peace Month 2022 vindt dit jaar plaats tussen 21 september (de Internationale Dag van de Vrede) en 24 oktober (Internationale Dag van de Verenigde Naties). Het thema is 'Hoop in tijden van tegenspoed'.
Het programma is een samenwerking tussen The Hague Humanity Hub en gemeente Den Haag, samen met vele andere organisaties. Een greep uit de evenementen die plaatsvinden tijdens de Just Peace Month 22.
Op 21 september is van 17.00 tot 20.30 uur de kick-off in het Zuiderparktheater met het Just Peace storytelling diner met sprekers uit de stad en muzikale optredens. Tijdens de Just Peace Open Dag, zondag 16 oktober kan men tussen 10.00 en 17.00 uur binnenkijken bij vrede & recht organisaties in Den Haag zoals het Nederlands Helsinki Comité, het Kosovotribunaal, het Internationaal Strafhof en het International Gerechtshof.
Het Just Peace Career en Talent event met THUAS is op vrijdag 7 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Hier kan men meer leren over, en solliciteer voor banen bij organisaties zoals The Hague Conference on International Private Law en het Nederlands Helsinki Comité.
Het slotevent van deze bijzonder maand wordt op maandag 24 oktober van 16.00 tot 20.00 uur gehouden bij het Museon en bevat een voorproefje van de nieuwe expositie en nog allerlei andere zaken in het thema van Climate Justice. Ook wordt het nieuwe Just Peace online platform gelanceerd. Het hele programma is te vinden op justpeacethehague.com