Vee tramlijnen zijn ook toegankelijk voor mensen met een beperking.
Vee tramlijnen zijn ook toegankelijk voor mensen met een beperking. (Foto: Voorall)

Ritje met coach in gelijkvloerse tram

Nu tram 17 een nieuwe route rijdt, kunnen reizigers met een rolstoel of scootmobiel ook in Wateringse Veld, Erasmusveld, Morgenstond, Moerwijk, Spoorwijk en Laakkwartier zo naar binnen rijden. Om reizigers met een beperking vertrouwd te maken met de gelijkvloerse tram organiseert Voorall gratis begeleidingsritten. 

Naast 17 zijn ook de tramlijnen 2, 3, 4, 11, 15, 19 en 34 geschikt voor reizigers met een beperking. Op deze trajecten rijden gelijkvloerse trams. De belangenorganisatie Voorall, verzorgt begeleidingsritten voor mensen met een beperking. Een coach leert ze veilig en zelfstandig te reizen met deze trams. Tijdens maximaal drie ritten leert men handigheidjes die belangrijk zijn bij het reizen. Bijvoorbeeld bij welke deur je het beste kunt instappen, hoe je de rolstoel of scootmobiel in het voertuig neerzet, waar je het best kunt zitten als je blind of slechtziend bent, of welke informatie je standaard via de luidsprekers hoort.
Veel mensen met een mobiliteitsbeperking hebben al gebruik gemaakt van 'Kennismaking Haags openbaar vervoer" dat door Voorall wordt uitgevoerd in samenwerking met HTM. Volgens de belangenorganisatie zijn ze blij met hun nieuw verworven onafhankelijkheid. Aanmelden kan bij: Voorall, 070 - 365 52 88 of via info@voorall.nl