Kwart miljoen uitgeloofd voor gouden tip over vermiste Jaïr Soares

De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip die leidt naar de vondst van Jaïr Soares. Op 4 augustus 1995 verdween de toen 7-jarige Jaïr Soares spoorloos van het strand van Monster. Het is nog altijd niet duidelijk wat er met hem is gebeurd.

De 7-jarige jongen verdween tijdens een dagje strand met zijn familie. Jaïr is voor het laatst gezien bij strandtent Beachclub Molenslag waar zijn ouders een patatje gingen halen. Ondanks een grote zoekactie op het strand en in de duinen is er nooit meer iets van hem vernomen of teruggevonden. 

De Peter R. de Vries Foundation hoopt dat het bedrag van een kwart miljoen euro iemand er toe zet om ons te helpen Jaïr te vinden. 

Omroep West sprak in 2019 voor het programma Team West met de broer van Jaïr over de zaak. ''Het gemis slijt nooit. Het is alsof iets aan je knaagt, maar je weet niet waar het zit, waar het vandaan komt en hoe je het kan stoppen. De pijn is chronisch. We móeten alles geven. Hoop is het laatste in mij dat sterft', vertelt Claudio Soares, de broer van Jaïr, in het programma.

Tips

De foundation wil nu samen met de familie en het coldcaseteam Den Haag alles op alles zetten om te weten waar Jaïr is. De beloning voor de gouden tip is 6 maanden geldig en verloopt op 4 februari 2023. Tips kunnen (anoniem) via de website van de Peter R. de Vries Foundation worden gegeven: peterrdevries.nl

.