Elke ochtend wordt er een verhaal uit de Bijbel verteld.
Elke ochtend wordt er een verhaal uit de Bijbel verteld. (Foto: pr)

VakantieBijbelWeek in Loosduinen gaat binnenkort van start

Verhalen, liedjes, knutselen én pannenkoeken!

In de laatste week van de zomervakantie vindt in een partytent in 'de blauwe speeltuin' bij het gebouw van Middin aan de Billie Holidaystraat 100 opnieuw een VakantieBijbelWeek plaats. Alle basisschoolkinderen uit de buurt zijn welkom!

Door W.A. Veldhuizen

Elke ochtend wordt er een mooi verhaal uit de Bijbel verteld en worden er bijpassende liedje geleerd. Daarna kan er gezellig geknutseld worden of staat er een leuk spel op het programma. Als afsluiter staat er vrijdagmiddag een grote stapel pannenkoeken op het menu.

De organisatie is in handen van juf Elsaline, juf Petra, juf Hanna en juf Clarise. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers maken ze er een prachtige week van. Petra: "Vorig jaar was een geweldig fijne week! Fantastisch dat er elke dag veel kinderen kwamen. Ook de KinderBijbelClub die we daarna gestart zijn, loopt heel goed. We gaan daar dit jaar graag mee door.”
Ze vervolgt: "Het was heerlijk om vorig jaar vijf ochtenden met de kinderen uit de buurt op te trekken. Tijdens die week stond er elke dag een kleur centraal en zochten we aan de hand van Bijbelverhalen de betekenis voor ons: wat kunnen we van zo'n kleur leren en wat kunnen we er zelf mee doen? Bijzonder mooi om te zien hoe fijn de kinderen daar mee aan de slag gingen!”
Na de VakantieBijbelWeek van vorig jaar was er het afgelopen schooljaar om de week op woensdagmiddag KinderBijbelClub in het gebouw van Middin, naast de blauwe speeltuin. Petra: "Veel kinderen van de Vakantiebijbelweek kwamen daar terug en in de loop van het jaar sloten steeds meer kinderen uit de buurt hierbij aan. Ook dit jaar hopen we na de vakantie weer KinderBijbelClub te houden. Iedereen tussen de 4 en 12 jaar mag komen. Het kost niets.”

Belangrijk dat kinderen naar elkaar om leren zien'

De vier leidinggevenden hebben allen een pedagogische achtergrond of ervaring in het begeleiden van kinderen. We vinden die bagage belangrijk, laat Petra weten. "We weten wat er komt kijken bij het leidinggeven aan het jonge kind, we hebben geleerd hoe je verhalen vertelt en hoe je kinderen een stukje kan begeleiden in hun ontwikkeling. Hierin worden we elke woensdagmiddag ondersteund door een groep betrokken vrijwilligers.”

De VakantieBijbelWeek voorziet volgens Petra ook in een maatschappelijke behoefte. "Niet iedereen heeft ook de mogelijkheid om op vakantie te gaan of leuke uitjes te ondernemen. Ook kun je je na zo'n lange vakantie wel eens vervelen of mis je je klasgenootjes. Of je hebt gewoon behoefte om wat nieuws te leren, lekker te zingen en te knutselen. Wij willen er graag zijn voor de kinderen uit onze eigen buurt, maar vinden evengoed belangrijk dat zij ook leren om naar elkaar om te zien. Daarom staan er ook activiteiten als een kerstviering voor belangstellenden, zingen voor ouderen en kaarten maken voor eenzame of zieke mensen op het jaarprogramma.”

De VakantieBijbelClub is van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus, elke ochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Op vrijdag tot 13.00 uur.