Vragen over bomenkap in Madestein

De verbazing was groot bij Hart voor Den Haag-raadslid Arjen Dubbelaar toen hij in de gemeenteberichten de verleende kapvergunning voor 468 bomen in Madestein voorbij zag komen. De bomen moeten wijken voor het Landschapspark Madestein. Volgens Dubbelaar is de raad over dit besluit niet voldoende geïnformeerd. Hij wil dan ook opheldering van het college. Het Landschapspark Madestein stond begin 2022 vermeld op de termijnplanning van de commissie Ruimte, zegt Dubbelaar. "Op 11 mei 2022 neemt het college een besluit over het voorontwerp waarover de gemeenteraad niet actief is geïnformeerd. Op 28 juli 2022 wordt er vervolgens een omgevingsvergunning verleend voor het kappen van 468 bomen." Ook stuit het Dubbelaar tegen de borst dat de kapvergunning in de vakantieperiode bekend wordt gemaakt als veel mensen op vakantie zijn. "Bewoners hebben maar zes weken om bezwaar te maken tegen deze verleende vergunning." Raadslid Dubbelaar heeft  inmiddels schriftelijke vragen gesteld over het Landschapspark Madestein en de verleende kapvergunning voor de honderden bomen.

Opruimdag in Loosduinen

In het kader van de Opruimdagen worden dinsdag 30 augustus tussen 17.00 en 20.00 uur bij de keerlus bij de Maurice Ravelweg in Nieuw Waldeck gratis overtollige spullen opgehaald. Dat geldt voor grofvuil, spullen voor de kringloop, oude fietsen, kleine elektrische apparaten en klein chemisch afval. Bouw- en sloopafval kunnen niet worden ingeleverd tijdens de opruimdag. Wie niet mee kan doen met de opruimdag kan een afspraak maken en grofvuil gratis op laten halen.

Tribunekaarten voor rijtoer

Zwaaien naar de Koning? Dat kan op Prinsjesdag ook vanaf een tribune langs de rijtoer. Kaarten voor de tribune op het Lange Voorhout zijn nu in de verkoop. Er zijn twee tribunes: de Oranje tribune aan de kant van Bodega de Posthoorn en de Blauwe tribune aan de kan van Hotel Des Indes. Kaarten voor de tribune zijn te koop voor €18,75 per stuk. Ga daarvoor naar: denhaag.com/nl/agenda/prinsjesdag