Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Gemeente Den Haag verlengt subsidieregeling voor doorstromen naar kleine sociale huurwoning verlengd

Algemeen

De subsidieregeling doorstroompremie grote sociale huurwoningen wordt verlengd. De regeling van de gemeente Den Haag is bestemd voor kleine huishoudens die een grote sociale huurwoning verlaten voor een meer passende woning. 

Met deze subsidie wil de gemeente kleine huishoudens, die in een grote sociale huurwoning wonen, helpen door te stromen naar een passende woning. De bedoeling van de regeling is dat grote sociale huurwoningen zo weer vrijkomen voor grote gezinnen.

Stimuleren

Wethouder Martijn Balster: “Er is een groot tekort aan sociale huurwoningen in Den Haag. Het is daarom belangrijk om de schaarse sociale woningvoorraad goed te verdelen. Dat betekent dat we grote sociale huurwoningen zoveel mogelijk willen toewijzen aan grote huishoudens. Deze regeling helpt bij het stimuleren van de doorstroom van kleine huishoudens vanuit een grote woning, om zo de grote woningen weer te kunnen bestemmen voor grote gezinnen.”

Aanvragen

Kleine huishoudens bestaande uit maximaal drie personen die in een grote sociale huurwoning (minimaal 80 vierkante meter en minimaal vijf kamers) wonen, kunnen een subsidie van 2.700 euro aanvragen. De gemeente stelt in totaal 194.000 euro beschikbaar voor deze doorstroompremie. Wilt u meer informatie of de subsidie aanvragen? Kijk dan op denhaag.nl/nl/subsidies/subsidies-wonen-en-bouwen/doorstroompremie-aanvragen.htm