Stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli overhandigt de vlag aan de voorzitter van het bestuur van Stichting Molen De Korenaer, Hedy Fris.
Stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli overhandigt de vlag aan de voorzitter van het bestuur van Stichting Molen De Korenaer, Hedy Fris. (Foto: Frits van Gaans)

Viering 300 jaar De Korenaer

Verleden jaar bereikte de Loosduinse molen de Korenaer al de respectabele leeftijd van 300 honderd jaar. Vanwege corona kon die mijlpaal toen niet worden gevierd. Dat werd zaterdag 11 juni alsnog gedaan.

Stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli opende de feestelijkheden door het overhandigen van een speciaal voor de molen vervaardigde vlag aan de voorzitter van het bestuur van Stichting molen De Korenaer, Hedy Fris. Boumeshouli liet het daar niet bij maar ging met molenaar Rien Koolstra naar boven, tot in de kap van de molen, om de vlag persoonlijk uit te hangen. De dag werd muzikaal opgeluisterd door de  rockband The Black Albino's. Ook werden met demonstraties oude ambachten weer tot leven gebracht.