Ruby greep de kans om het restaurant in Loosduinse Hof te gaan exploiteren destijds met beide handen aan.
Ruby greep de kans om het restaurant in Loosduinse Hof te gaan exploiteren destijds met beide handen aan. (Foto: Ankie Driessen)

Ruby’s Diner in trek bij de Loosduiners

In het voormalige verzorgingshuis Loosduinse Hof aan de Glenn Millerhof is sinds oktober Ruby’s Diner gevestigd. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt lopen hier stage. Ankie Driessen ging er eten en was onder de indruk. "Ruby's Diner krijgt van mij een 9."

Door Ankie Driessen

Van maandag tot en met donderdag kan bij Ruby’s meestal uit drie gerechten worden gekozen; Hollandse pot maar bijvoorbeeld ook geregeld Surinaamse of Libanese maaltijden. Het kennismakingsdiner bestaande uit drie gangen, kost tot januari 6,50 euro. Er wordt gekookt door een professionele kok en kokkin. Eigenaar is Ruby. Zij runt ook haar eigen beauty salon in de Loosduinse Hof. “Vanaf januari kan de prijs iets hoger zijn, maar blijft onder de 10 euro. Er wordt vanaf januari ook in de weekends gekookt."

Ruby heeft de kans om het restaurant aan de Glenn Millerhof te exploiteren destijds met beide handen aangegrepen. Ruby wil graag iets voor anderen betekenen. "Het fijn maken voor mijn gasten”, vertelt ze over haar motivatie. Chergeo, haar 18-jarige zoon, vindt het “mooi” om twee dagen per week in het restaurant te werken. In het gebouw van Staedion wonen nu ruim honderd mensen volgens het Wonen met een Plus-concept. "Bewoners, maar ook mensen van buitenaf, weten ons al goed te vinden”, vertelt Ruby, die deze avond mensen herkent die het restaurant al eerder bezochten. “Het is meestal een gemengd gezelschap van 20 à 30 gasten. Het accent ligt nu op de 60-jarigen, maar er komen ook jongere mensen. En voor jonge kinderen hebben we een speelhoek." Het restaurant is ruim van opzet, rolstoeltoegankelijk en open van 16.00 tot 20.00 uur. Er hangt een ontspannen sfeer en de muziek is aangenaam. De meeste mensen schuiven gezellig bij elkaar aan als ze alleen komen.

Deze avond kan worden gekozen uit drie voorgerechten en twee hoofdgerechten. De tonijnsalade is erg lekker. Daarna worden de Surinaamse bruine bonen geserveerd met kip, rijst en sperziebonen. Het nagerecht bestaat uit een Dame Blanche of tiramisu. Een klein puntje lukt nog wel na deze copieuze maaltijd. Alles is goed in balans en het glas wijn smaakt er voortreffelijk bij. Ruby vertelt dat veel mensen juist iets kiezen wat ze niet kennen.
De gerechten worden ook thuisbezorgd. "Dat loopt buitengewoon goed”, vertelt Ruby. "De ervaring is dat mensen daar twee dagen van kunnen eten. Op maandag kun je voor enkele dagen de maaltijden kiezen om vervolgens op donderdag weer voor het weekend een keuze te maken." De keuzemaaltijden worden onder meer op Facebook vermeld: Ruby's restaurant. Op Facebook ‘Bij ons in Loosduinen' zijn ervaringen te lezen van gasten. Voor meer informatie kan men ook bellen naar tel. 06-15914861.