Informatiecafé over wonen voor senioren

Op dinsdag 29 november is in het Loosduinse Hof een informatiecafé over wonen voor senioren. De SVH seniorenmakelaar geeft informatie over Woonnet Haaglanden, de doorstroommakelaar van de gemeente Den Haag vertelt over de mogelijkheden om een andere woning te betrekken en er is ook iemand van Centrum Groepswonen. Er is ruimte om in groepjes in gesprek te gaan met deze deskundigen. Toegang is gratis. Aanvang om 14.00 uur. Adres: Glenn Millerhof 5. De organisatie is in handen van Wijkz.

Sint op De Nijkamphoeve

Sinterklaas komt zaterdagmiddag 3 december naar BuurtBoerderij De Nijkamphoeve. Het Sinterklaasfeest op de boerderij is van 13.30 tot 16.00 uur en is voor kinderen van 4 tot en met  7 jaar. Ook hun jongere zusjes en broertjes (1 tot en met 3 jaar) zijn welkom. Alle informatie over aanmelden en kosten op www.nijkamphoeve.nl. Aanmelden kan tot en met 25 november.

Orgelconcert bij kaarslicht

Het laatste orgelconcert bij kaarslicht in de Abdijkerk wordt op zaterdag 19 november om 15.30 uur gegeven door organist Arjen Leistra van de Grote Kerk in Schiedam. Hij speelt werken van Freyer, Bach, Wammes, Franck, Dubois, Kint en Reger. De toegangsprijs is €10,- inclusief het programmaboekje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk of online op www.abdijkerk.info.

Kaarten en spelletjes

Zaterdag 19 november kan er van 10.00 tot 16.00 uur weer een kaartje - klaverjassen of jokeren - worden gelegd in De Henneberg aan de Tramstraat. Iedereen kan zich individueel aanmelden, wel vooraf aanmelden. Aanmelden bij Cor van Dalen, tel.  06-33682193 of per e-mail: vandalen1950@hotmail.com. Zondag 20 november is het spelletjesdag in De Henneberg: Rummikub, Mahjong, dammen. Ook kan er gebiljart worden, kosten: € 0,50 per 20 minuten. De Henneberg is open van 11.00 uur tot circa 15.30 uur en de toegang is gratis.

Kennismaken met woongroepen

Nieuwsgierig of groepswonen wat voor u is? Maak dan op donderdagmiddag 24 november in de ontmoetingsruimte van Centraal Wonen Houtwijk vrijblijvend kennis met een aantal woongroepen. Alle aanwezige woongroepen zijn op zoek naar nieuwe toekomstige bewoners! Groepswonen is zelfstandig wonen in een sociaal verband. Ieder heeft zijn eigen appartement en deelt één of meerdere gemeenschappelijke ruimtes met de andere bewoners. Iedere woongroep presenteert zich en daarna is het mogelijk om individueel met de groepen in gesprek gaan.  Tijd: 15.00 -18.00 uur. Graag vooraf aanmelden via info@centrumgroepswonen.nl

Kunst- en historiewandeling

Op donderdag 17 november vertrekt er vanaf Villa Ockenburgh een kunst - en historiewandeling. Ter plekke worden de verhalen over deze locaties verteld. De tocht duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Deelname aan de rondleiding kost 5 euro inclusief koffie.

Verhalenavond

Spoken word kunstenaar Lucie Polders verzorgt donderdag 17 november een verhalenavond in Villa Ockenburgh. Het publiek kan luisteren naar verhalen van de Verhalenvertellers of haar eigen verhaal vertellen. Tijd: 20.00 - 22.00 uur. Entreeprijs € 5,- inclusief koffie.