Noa Abid scoort het winnende doelpunt 2-1.
Noa Abid scoort het winnende doelpunt 2-1. (Foto: Mick Koene)

Die Haghe wint van sv Den Hoorn

Na drie competitienederlagen op rij wist Die Haghe dat het tegen sv Den Hoorn beter voor de dag moest komen dan in die laatste wedstrijden.

Door Wim van de Graaf

Vanaf de aftrap wist Die Haghe druk te zetten op de helft van de tegenstander. Er ontstonden tot tweemaal toe scrimmages voor het doel, maar de bal ging er niet in. Ook vond Die Haghe dat het recht had op een strafschop toen Sami Aoulad Said binnen de beruchte lijnen werd neergehaald. Maar de scheidsrechter wuifde dit voorval weg. Na een uitbraak van sv Den Hoorn was er ineens een doelrijpe kans voor de gasten, maar de bal werd door de alerte Die Haghe-verdediging uit de doelmond gewerkt. Vijf minuten later kwam Noah Abid oog in oog te staan met doelman Robert Jan Kuipers van sv Den Hoorn, die de ingeschoten bal knap wist te keren. Ook onderscheidde de doelman zich hierna bij een pegel van Jesse Bakker door de bal net over de lat te tikken. Zo was Die Haghe bijna de gehele eerste helft optisch sterker, maar moest het blijven oppassen op de snelle counters van sv Den Hoorn. Dat bleek wel in de 40e minuut toen na zo'n snelle uitbraak Ian van Baalen een - naar het leek houdbaar - schot op het Haagse doel loste dat toch achter doelman Justin van Look doel trof: 0-1. Een domper voor het goed voetballende Die Haghe, dat even later ook nog eens een 100% kans niet wist te benutten toen Sami Aoulad Said voor een bijna leeg doel de bal naast schoot, ook een tweede mogelijkheid liet hij onbenut. Zo maakte Die Haghe het zichzelf onnodig lastig.

Gelijkmaker

Na de rust ging Die Haghe verder op de goed ingeslagen weg. Dat betaalde zich al snel uit in de gelijkmaker toen Mark van Kippersluis een door de Hoornse verdediging niet goed verwerkte bal snel binnen wist te schieten: 1-1. Die Haghe voetbalde daarna met het motto 'erop en erover'. Er volgden kansen voor Jesse Bakker, Blnd Ahmed en Noah Abid maar de bal ging er niet in. Tot Noah Abid goed werd aangespeeld door Junior Nelson. Hij haalde verwoestend uit en zette zo de 2-1 op het scorebord. Een terechte beloning voor Die Haghe in deze fase van de wedstrijd.

Slotoffensief

In de laatste tien minuten persten de bezoekers er een slotoffensief uit. Dat zorgde voor enkele hachelijke situaties voor het doel van Die Haghe, totdat de scheidsrechter ineens een directe rode kaart trok voor een overtreding van sv Den Hoorn-speler Ian van Baalen op Die Haghe-speler Erik Lever. Nu was het gedaan met het opportunistische spel van de rood-gestreepten. Die Haghe kon drie volle punten bijschrijven waardoor het nu een gedeelde derde plaats op de ranglijst inneemt.

Volgende week is de gevaarlijke uitwedstrijd in Delft tegen het gekwelde DHC.