Werklust was er voldoende,  maar een positief resultaat zat er voor S.V. Loosduinen tegen Quintus niet in.
Werklust was er voldoende, maar een positief resultaat zat er voor S.V. Loosduinen tegen Quintus niet in. (Foto: Marcel Verstraaten)

S.V. Loosduinen onderuit in Kwintsheul

Om 12:30 uur verzamelde de ploeg op een zonovergoten sportpark Madestein, 12 november en dan een graad of 16, kortom ideaal voetbalweer. Zonder de aanvoerder Mike Lunenburg die een weekendje weg was en zonder de al langer geblesseerde spelers Tico Eckhardt, Jurre Biemans en Titus Hartman werd er afgereisd naar Kwintsheul voor de competitiewedstrijd tegen Quintus.

Door Sander Böhms

De wedstrijd ging in de eerste 20 minuten gelijk op maar beide ploegen creëerden niet echt uitgespeelde kansen. In de 20e minuut kreeg de Loosduinse defensie de bal niet goed weg vanuit een corner, de afgeslagen bal viel pardoes voor de voeten van Quintus-verdediger Bart de Swart. Zo stond de 1-0 op het mooie digitale scorebord. Loosduinen ging op zoek naar de gelijkmaker maar op een aantal kleine mogelijkheden na werd er de eerste helft niet meer gescoord en zo gingen beide ploegen rusten met een 1-0 stand.

Vertragen

De tweede helft probeerde Loosduinen de druk op te voeren en steeds meer en meer begon Quintus het spel te vertragen. Bart Ruwaard en Tom Vrieling kregen nog een aantal goede mogelijkheden maar de lange sluitpost van Quintus hield zijn doel schoon. Het zat er helaas niet in deze middag en zoals een oude voetbalwet zegt: ‘Wanneer Je zelf niet scoort dan valt die wel aan de andere kant'. Dit gebeurde dan ook want ver in blessuretijd maakte Quintus speler Sean van der Stap na een counter de 2-0.

Werklust

Het smetje op de verder sportieve wedstrijd was de rode kaart die Jamen Molier hierna nog kreeg na een verbale opmerking. Het resultaat is dan niet positief maar deze jonge groep groeit met de week. De werklust werd dan ook zeker benoemd door de trainers Ronald Paats en Roy de Geus na afloop van de wedstrijd.Volgende week zaterdag speelt S.V. Loosduinen weer een thuiswedstrijd en zal HPSV op bezoek komen op sportpark Madestein.