Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

On(der)wijsdruk

Wat een week afgelopen week zeg. Samen met alle Haagse Schoolbesturen heb ik een brandbrief naar de minister gestuurd. Niet iets wat ik heel erg snel doe, maar het kon nu echt niet meer anders. Al maanden, eigenlijk sinds de eerste mensen uit Oekraïne op de vlucht sloegen, zijn we druk om de nieuwe kinderen in de stad direct onderwijs aan te bieden. En met de speciale regeling vanuit het Rijk voor deze kinderen uit Oekraïne lukt dat ook. Maar daarnaast komen er elke dag meer en meer kinderen bij in onze stad. Kinderen van bijvoorbeeld kennis- of arbeidsmigranten, van asielzoekers of statushouders. En ook deze kinderen hebben recht op onderwijs, geen enkel kind mag achterstand oplopen. De scholen krijgen het allemaal nog super knap voor elkaar om iedereen te plaatsen, in het nieuwkomersonderwijs. Maar de wachtlijsten beginnen op te lopen. We zien nog een uitweg en dat is met onbevoegde leraren, maar daar hebben we een verruiming van de regels voor nodig vanuit de minister. En uiteraard kunnen we ook niet zonder financiële hulp. Dus hebben we de noodklok gezamenlijk geluid, wellicht heeft u nogal wat hierover in de media gezien en gehoord. Ik heb me er echt hard voor gemaakt om alles te kunnen doen om die kinderen te helpen.
Na zo'n onderwerp is het toch wel extra lekker dat ik twee mooie dingen op de Loosduinse agenda zie staan. Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan in Loosduinen, altijd weer een heerlijk moment. Vanaf 12 uur bij de molen, richting het winkelcentrum. Let op, de route is wel iets anders dan andere jaren door de werkzaamheden aan de Willem III straat. Geniet samen van dit geweldige feest.
En op maandag 21 november: Raad in de Stad! U kunt hier in gesprek met diverse raadsleden en ik ben er uiteraard zelf ook bij. Het is in het gebouw van Popradar aan de Burgemeester Hovylaan 12, vanaf 19.00 uur. Ik hoop u daar te zien!