Verzetsheld Rudi Hemmes (99) overleden

Verzetsheld Rudi Hemmes is op 99-jarige leeftijd overleden. Hemmes was een van de laatst levende Engelandvaarders en hielp onder meer mee Tilburg te bevrijden. Hemmes kreeg voor zijn verdiensten diverse onderscheidingen. Zo werd hij in 2013 benoemd tot ereburger van Den Haag. In een reactie op zijn overlijden laat burgemeester Jan van Zanen weten dat de naam van Rudi Hemmes voor altijd verbonden zal blijven met Den Haag. "Zijn verzet tegen het mensen verachtende naziregime, zijn actieve rol als lid van Prinses Irene Brigade bij de bevrijding van Nederland en in het bijzonder Den Haag, maken hem tot een held. Tot op zeer hoge leeftijd vertelde hij scholieren over zijn belevenissen als Engelandvaarder en hoe belangrijk het is om in verzet te komen wanneer de vrijheid in het geding is en mensenrechten met voeten worden getreden. In dankbare herinnering aan Rudi Hemmes zullen wij die boodschap blijven uitdragen."

Intocht Sint in Loosduinen

Sinterklaas en zijn pieten komen zaterdag 19 november langs in Winkelcentrum Loosduinen. Om 11.00 uur loopt er al een pietenband rond. Om 12.00 uur komt Sinterklaas aan met de boot bij de molen waarna hij naar het Loosduinse Hoofplein gaat. Daar wordt hij om 12.30 uur verwacht. Nadat de Sint is toegezongen, kunnen kinderen met hem op de foto.

Winterse foto's gezocht

Voor de krant die rond de feestdagen verschijnt is de redactie op zoek naar mooie, sfeervolle, winterse foto's van typisch Haagse tafereeltjes. Heeft u afgelopen winters mooie sneeuw- en ijsfoto's gemaakt die wij mogen plaatsen? Stuur deze dan op naar redactie.ph@uitgeverijwestmedia.nl. Dank!