Afbeelding
(Foto: privéfoto)

Wat hebben we getobd met dit uurtje. Niet alleen omdat het door corona werd ‘getroffen’, maar contact op andere manieren was schijnbaar lastig voor menig bewoner.

We mochten elkaar niet meer fysiek spreken en via de telefoon is het toch anders. Vaak is het lastig om iets uit te leggen en direct reageren op zo’n verhaal lukt ook niet altijd.

Het is onbeleefd om iemands verhaal te onderbreken, maar aan de andere kant vergeet je soms het begin van het verhaal en de vraag, die je daar over wilde stellen, ben je alweer vergeten. Wat bijblijft in veel gevallen is de start van het verhaal, maar dat is niet altijd de juiste benadering om iets van de vraag of het gestelde probleem te kunnen vinden.

Een ander probleem is, en dit blijft een kunst, dat niet iedereen kort en krachtig kan vertellen waar het overgaat, een heldere vraag kunnen stellen of niet afwijken van je gespreksonderwerp.

Soms werd het koffieuurtje een gezellig thee-kransje, terwijl we proberen iedereen zo goed mogelijk te woord te staan. Wat je drinkt maakt niets uit, zolang het maar nat is!

Waar gaat het eigenlijk om?

Het koffieuurtje is een aanvulling op alle mogelijkheden, die u als bewoners hebt, om zaken aanhangig te maken bij de gemeente c.q. het stadsdeelkantoor.

Eigenlijk betreft het met name de zaken, die het stadsdeel Loosduinen aan gaan en die dus terugvallen op het stadsdeelkantoor. U kunt van alles met ons bespreken en hopelijk, naast het bieden van een luisterend oor, kunnen we een advies geven, misschien zelfs wel een oplossing bieden.

Neen, dit gaat niet, omdat het beleid van de gemeente anders zegt, is ook een antwoord. Heel vaak ligt het toch in de communicatieve sfeer.

U wilt een antwoord, u wilt gehoord worden, u wilt met een idee verder geholpen worden. We begrijpen dit en we proberen hier zo goed mogelijk in te schakelen.

Na de zomervakantie gaan we weer de hort op! Het is mogelijk dat het spreekuur weer in de Loosduinse bibliotheek zal plaats vinden. We hebben ook ideetjes om naar bepaalde locaties te gaan, misschien vergezeld door een koffiekar, waar je ook thee kunt bestellen en u op deze manier makkelijker te kunnen ontvangen.

Welk vorm we ook kiezen; we laten het u op tijd weten. Via de Posthoorn zullen we dit aankondigen.

Telefonisch en ‘mailisch’ blijven we gewoon in de lucht. Soms nodigen we zelf bewoners uit om hun vraag voor te leggen of we komen ter plekke kijken, om een beeld te kunnen vormen; om met u te praten over de ontstane situatie.

Niet spannend, maar het helpt wel en goede begripsvorming is echt noodzakelijk.

Elke woensdag, van 17.00 uur tot 18.00 uur koffieuurtje; telefonisch bereikbaar en wij reageren op uw vraag, opmerking, klacht of idee.

De koffie staat klaar!


Pjer Wijsman, voorzitter commissie Loosduinen