Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Lente

Rond deze dagen wordt er op de zoekmachines meer dan ooit gezocht naar het zinnetje: ‘Wat vieren we met Pasen?’ Na alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren leek mij dit een mooi moment om hier even kort bij stil te staan. Met Pasen wordt de opstanding van Jezus uit de dood gevierd. Pasen staat ook voor iets anders. Het is een feest van hoop en een nieuw begin. Dit is dan ook precies het gevoel dat mij bekruipt wanneer ik op een mooie lenteochtend door Loosduinen loop. Mensen spreken elkaar aan, gaan weer op bezoek bij familie en vrienden, men komt weer samen.

Een prachtig voorbeeld hiervan was de overweldigende opkomst bij een bijeenkomst die de gemeente organiseerde in het clubhuis van HDS. Deze bijeenkomst stond in het teken van de nieuwe bewonersvertegenwoordiging voor de wijk Vroondaal. Het was geweldig om te zien dat de kantine van HDS weer tot de nok gevuld was met bewoners om samen over de wijk te discussiëren.

Verder zien we dat ook buiten sporten en spelen weer terugkomt. Zo zijn de lessen valpreventie voor senioren zo goed bezocht dat de organisatie een extra groep heeft moeten toevoegen. Maar ook de kinderen van Vroondaal hebben laten zien wat samenwerking teweeg kan brengen. 

Er is namelijk een nieuwe speeltuin op komst, ontworpen door de kinderen uit de wijk zelf. Voor kinderen van alle leeftijden, met een schommel voor kinderen met een lichamelijke handicap. Daarbij komen jongeren elke dinsdag- en donderdagavond samen voor beweegactiviteiten georganiseerd door Haaglanden Beweegt. Trots op dit initiatief!

Al deze voorbeelden van samenkomen en naar buiten gaan stemmen mij hoopvol voor de toekomst van onze wijk. Loosduinen staat weer op uit de stilte die Corona ons bracht en dat is voor een Loosduinse wethouder natuurlijk prachtig om te zien.


Stadsdeelwethouder, Hilbert Bredemeijer