S.V. Loosduinen ziet concurrentie dichterbij komen

Afgelopen zaterdag 16 april stond alweer de 18e speelronde in de 3e klasse B op het programma. Ditmaal reisde de ploeg van de trainers Van het Veer/Weijsenfeld (hoofdtrainer Roy de Geus was verhinderd) af richting Pijnacker waar de wedstrijd tegen DSVP werd gespeeld. Ook doelman Pieter Blanken ontbrak deze middag en zo startte Dylan Voeten op goal.

Loosduinen begon goed aan de wedstrijd en was in de eerste vijf minuten al twee keer gevaarlijk geweest, Kris Flinterman was twee keer voor keeper Dave Hes verschenen. De éérste keer schoot hij nog over maar de tweede keer moest Dave Hes redden door de bal net te raken om de bal over te tikken. In de 30e minuut was het Roy Smit die de bal ongelukkig verkeerd raakte waardoor DSVP spits Dylan de Haan 1 op 1 kon afgaan op Dylan Voeten. De Haan faalde niet en schoot de 1-0 binnen. Vlak daarna moest dezelfde Roy Smit zich door een blessure laten vervangen, Tom van Berkel kwam binnen de lijnen waardoor Kris Flinterman rechtsback ging spelen. Het spel golfde op en neer met veelal lange ballen maar gescoord werd er niet meer de eerste helft op een zonnig sportpark. Zo gingen beide teams aan de thee.

De tweede helft waren Tom Vrieling en Mike Lunenburg in de kleedkamer achtergebleven en kwamen Navin Ramlal en Tico Eckhardt binnen de lijnen. Loosduinen probeerde meer controle over de wedstrijd te krijgen maar veel grote kansen leverde dit niet op. De grootste kans kwam van Tico Eckhardt, die in de zestigste minuut zijn schot maar net naast zag gaan. In de zeventigste minuut moest ook Damian van der Horst zich laten vervangen met een blessure, Jurre Biemans kwam binnen de lijnen. In de 79e minuut was het DSVP dat wederom scoorde en zo was de 2-0 een feit. Nog een opmerkelijk moment want in de 81e minuut kreeg keeper Dave van Hes zijn 2e gele kaart van scheidsrechter Danny van Haalst en kon dus vroegtijdig gaan douchen. De indirecte vrije trap op de 5 meter lijn werd door de muur op de doellijn gekeerd en in de rebound schoot Navin Ramlal de bal helaas over. Zo werd ook de eindstand van 2-0 bereikt en floot scheidsrechter Van Haalst voor het einde van de wedstrijd die overigens sportief verliep van beide kanten.

Medegezien de uitslagen op de andere velden waar Ariston'80 met 1-0 won van Naaldwijk en Quick Steps met 2-0 won van HSV DUNO blijft de strijd om de degradatie/nacompetitie te ontlopen ongemeen spannend in de 3e klasse B. Met nog 8 wedstrijden te spelen, te beginnen aanstaande zaterdag, dan speelt Loosduinen thuis tegen Naaldwijk om 14.30 uur.