Deze jongeren hebben zich op een bijzondere manier ingezet voor de stad en haar bewoners.
Deze jongeren hebben zich op een bijzondere manier ingezet voor de stad en haar bewoners. (Foto: Frank Jansen)

Jeugdlintje voor 23 Haagse jongeren

23 Haagse jongeren ontvingen dinsdag 26 april in theater Diligentia, uit handen van burgemeester Jan van Zanen voor hun verdiensten voor de stad Het Haags Jeugdlintje. Onder hen ook Roaa El Alaoui.

De jeugdlintjes zijn bedoeld voor jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad en haar bewoners en zo Den Haag een stukje mooier maken. Ze werden op dezelfde dag als de 'volwassen' lintjes uitgereikt, de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. 

De jongeren zijn van achttien tot en met tweeëntwintig jaar en zetten zich bijvoorbeeld in voor de plaatselijke kinderboerderij, zijn een rolmodel voor andere jongeren in de wijk of organiseren activiteiten voor leeftijdsgenoten. Roaa heeft het lintje gekregen voor haar inzet bij de kinderraad van de Kom, maar ook voor haar inzet voor de buurt en alles rondom het Eiland.

De volgende jongeren hebben een jeugdlintje ontvangen: Mrwan Alsamawi, Abdelrahman Mouhand, Alba Breuer, Mahir Tasdelen, Nesrin Çifçi, Mohamed Bouadi, Yahyah Sabry, Hatim Aarrass, Sarah Ahraoui, Abdellatif Bachriou, Touibiya El Hadioui, Roaa El Alaoui, Ouail Haddadi, Angenello Thomas, Nour-eddine Akachar, Abdellah Choukod, Stefan Bo Yu Wang, Zuleyga Mammadova, Ouiam Lamsaad, Latifa Bouamoud, Muhammed Sarikaya, Janne Koekkoek en Anass Boukakar.