Lintje voor Frans van Gaalen

Frans van Gaalen, de schrijver van de reeks Platglas, heeft verleden week uit handen van de burgemeester van Westland, Bouke Arends, een lintje ontvangen. Hij werd onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor met name het Loosduinse verenigingsleven. Zo zette de inwoner van Wateringen zich jarenlang in voor scoutinggroep PePe in Loosduinen. Daarnaast is Van Gaalen zeventien jaar lang als evenementencoördinator, en later als voorzitter, actief geweest bij winkeliersvereniging Loosduinen. Ook is hij de beheerder van de facebookgroep ‘Geboren in Loosduinen’. De verhalen en foto's die hierop worden gepost gebruikt de geboren Loosduiner voor 'Platglas'.

Stemmen voor wijkbudget 

Een trimbaan door heel Houtwijk of mooie muurschilderingen op diverse gebouwen. Al meer dan 27,5% van de bewoners heeft dit gedaan. Het budget bedraagt 30.000 euro. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd. Stemmen kan nog tot en met 8 mei via https://houtwijkbegroot.denhaag.

Zwemmen in Madestein afgeraden

Vanaf  1 mei controleert de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) weer de zwemwaterkwaliteit van de officiële zwemwaterlocaties. In Loosduinen zijn de plassen Madestein Zuidzijde en Noordzijde gecontroleerd. Voor Madestein Zuidzijde geldt dit hele seizoen - dus tot 1 oktober - een negatief zwemadvies omdat de kwaliteit van het water door de Omgevingsdienst als ‘slecht' is beoordeeld. De kwaliteitsklasse zegt iets over het risico op bijvoorbeeld huid-, maag- of darmklachten. Bij ‘slecht' is die kans zo groot dat een permanent negatief zwemadvies wordt afgegeven. Meer info op www.zwemwater.nl.