De enige treffer van Die Haghe wordt gevierd.
De enige treffer van Die Haghe wordt gevierd. (Foto: HMA-fotografie)

Roy van der Ven leidt Die Haghe naar broodnodige zege

Op Sportpark Ockenburgh eindigde de kraker tussen Die Haghe en AFC in de staart van de eerste klasse A in 1-0. Roy van der Ven maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Thomas Hofman

AFC trapte af. In minuut tien was de eerste kans voor AFC, maar doelman Dion van Splunteren reageerde adequaat. Daarna was het vooral AFC, dat de beginfase controleerde. Na vijftien minuten al moest Die Haghe noodgedwongen wisselen. De geblesseerde spits Sami Aoulad Saidi verliet het veld voor uiteindelijke matchwinner Roy van der Ven. Na twintig minuten maakte Die Haghe een fout achterin, maar deze werd niet afgestraft door Denis Wooninck. Sebastiaan van der Starre maakte na een halfuur een goede actie, maar zijn inzet was zwak en rolde in de handen van de Amsterdamse doelman Jesper van der Mark. In het restant van de eerste helft kwam AFC een paar keer in de buurt van de Haagse zestien, maar er werd goed verdedigd waardoor er geen echte kansen ontstonden. Vooral rechtsback Kimu Ngoy blonk uit in de laatste linie. Tien minuten voor rust schreeuwde het publiek tevergeefs om een penalty. De gegeven vrije trap kwam scherp voor het doel van AFC, maar niemand liep hem binnen. Vlak voor rust waren er nog twee kansen voor AFC via Gijs Niehe. De eerste werd simpel gepareerd door doelman Dion van Splunteren en de tweede ging meters over. In de tweede helft was de eerste kans wederom voor AFC. Julian van der Greft kreeg veel tijd om aan te leggen maar schoot over. Na een uur spelen kwam AFC steeds vaker voor het doel van de thuisploeg, maar tot hele grote kansen kwam het niet. De enkele keer dat Die Haghe eruit kwam werd Van der Ven neergehaald in de zestien. De scheidsrechter zag er niets in tot onvrede van het Haagse publiek. Halverwege de tweede helft werd er wederom een Amsterdamse kans om zeep geholpen na een fout achterin bij Die Haghe. Na een mislukte vrije trap maakte Die Haghe-spits Chehoudi een gefrustreerde overtreding wat resulteerde in een gele kaart.
In de 68e minuut viel, uit de eerste echte kans, de verlossende treffer voor de thuisploeg. Invaller Roy van der Ven krulde aan de rechterkant de bal met links heerlijk in de verre hoek. Hij liet doelman Van der Mark kansloos: 1-0. Vrijwel direct na het doelpunt pakte Abid een gele kaart na een stevige tackle op AFC'er Van der Greft. De drie gelijktijdige wissels van trainer Kelvin Jansen mochten niet meer baten. Wel was er in de slotfase nog aardige dreiging van AFC.

Er zijn nog zes competitiewedstrijden te spelen. Te beginnen met de uitwedstijd tegen middenmoter sv Honselersdijk volgende week.