De overhandiging van de prijs aan directeur Herman de Graaff.
De overhandiging van de prijs aan directeur Herman de Graaff. (Foto: Chris Lans)

Haagse Werkgever van het Jaar 2022

Biesieklette mag dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar' dragen. De prijs is een initiatief van GroenLinks Den Haag en wordt jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid. Biesieklette is bekend als de beheerder van openbare stallingen in Haaglanden. 

Biesieklette is een sociaal-maatschappelijke onderneming, ze bieden passende arbeid aan in hun fietsenstallingen en begeleiden zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hun medewerkers worden hierbij actief gecoacht en zo geholpen, waar mogelijk, naar een reguliere baan elders. Voor GroenLinks Den Haag verdient de manier waarop ze hun personeel steunen in hun ontwikkeling een groot compliment.
GroenLinks-raadslid Raadslid Lenne Baboeram: ''Biesieklette levert prachtig werk. Omdat ze zich extra inzetten voor de wat meer kwetsbare mensen in onze samenleving.''

Blij

De prijs werd in ontvangst genomen door de glunderende algemeen directeur van Biesieklette, Herman de Graaff. ''We zijn ontzettend blij met deze waardering. En ik ben heel trots op mijn team, want we doet dit samen. Biesieklette is veel meer dan het beheer van fietsenstallingen. En dat GroenLinks Den Haag dat ziet en waardeert, maakt ons zeer tevreden. We hopen nog vele mensen te kunnen begeleiden naar een vaste baan buiten Biesieklette.''

Zevende keer

De prijs van de Haagse GroenLinks fractie wordt dit jaar alweer voor de zevende keer uitgereikt. Eerder ging de titel 'Haagse Werkgever van het Jaar 2022' onder andere naar de glazenwassers van Nelis, Happy Tosti en i-did.