Lord en Queen trekken zich aan elkaar op. Daarom plaatst de Dierenambulance ze alleen samen.
Lord en Queen trekken zich aan elkaar op. Daarom plaatst de Dierenambulance ze alleen samen. (Foto: Clara Mazèl en Dasha Munnik)

Hun zestien lotgenoten werden al geplaatst, nu willen ook Lord en Queen een nieuw thuis

Algemeen

Achttien katten werden begin dit jaar gered uit een kleine woning. Hun eigenaar bleek te zijn overleden was. Zestien hebben er inmiddels een goed huis gevonden, twee zijn er nog over.

De katjes konden overleven doordat er een lekkage was. Hierdoor hadden ze in elk geval nog te drinken. Nadat ze door de Dierenambulance waren opgehaald, kregen ze in het Dierenhospitaal een lichamelijk onderzoek en een vochtinfuus. 

Elf van de achttien waren stabiel genoeg om direct naar het asiel te mogen, om bij te komen en geplaatst te worden. De zeven andere waren zwakker en angstiger en bleven daarom langer in het hospitaal. Terwijl de ergste schrik kon zakken, kregen ze gestaag voedsel, vocht en extra vitamines binnen. 

Inmiddels zijn ze bijna allemaal geplaatst, alleen de 4-jarige Lord en de acht maanden oude Queen zijn nog over. Lord is heel aanhankelijk. Hij geeft veel kopjes en wordt graag geaaid. Spelen is ook een hobby van deze zwart-witte kater. Hij heeft nog wel een beetje ‘voernijd’. Dat is makkelijk op te lossen door de bakjes van beide katten gewoon ver uit elkaar te zetten. Queen is een rustige dame. Ook zijn wordt graag geaaid, maar wel met beleid. Ze kijkt graag eerst het katje uit de boom. Oppakken is nu nog een te grote stap.

Lord en Queen trekken zich aan elkaar op, daarom worden ze alleen samen geplaatst. Een thuis met een tuin en lieve mensen, zou helemaal geweldig voor ze zijn. 

Kennismaken met deze twee? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.