Inholland start Toeslagenloket

Het invullen van een Toeslagenaanvraag kan soms lastig zijn. Inwoners, ondernemers en studenten kunnen voor hulp en ondersteuning sinds kort terecht bij het Toeslagenloket bij de Inholland Rechtswinkel070. 

Studenten van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening en de Associate Degree Sociaal Financiële Dienstverlening van InHolland bieden gratis juridische hulp en ondersteuning aan. Dit doen ze onder begeleiding van professionals.

De Rechtswinkeliers, de studenten die werkzaam zijn in de Rechtswinkel070, hebben een speciale masterclass en training gevolgd en hebben een korte lijn met de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst voor as zij specifieke vragen hebben over het invullen of wijzigen van een aanvraag. Maar ook kunnen ze hulp krijgen bij vragen over recht op bepaalde toeslagen of juist als er toeslag terugbetaald moet worden. Een relatiebeheerder van Toeslagen vertelt: "De regio Den Haag heeft al veel te bieden qua hulp voor burgers op dit gebied, maar de Rechtswinkel070 kan als laagdrempelig worden ervaren door hun werkwijze en locatie in de wijk. Daar gaat het om, dat er een ingang is voor mensen naast de reguliere punten als het Belastingkantoor of de gemeente. Dat kan helpen dat mensen over hun angst heen stappen en makkelijker naar binnen wandelen en een hulpvraag durven te stellen. Op die manier kunnen we samen zoveel mogelijk mensen bereiken en ondersteunen en dat is een gigantische meerwaarde voor deze samenwerking”. De Rechtswinkel070 is dinsdag en donderdag geopend van 09.30 tot 15.30 uur. Ook te bereiken via rechtswinkel070@inholland.nl.