Afbeelding
(foto: gemeente Den Haag)

Samen

Vaak focussen we ons op de dingen die niet goed gaan, daardoor vergeten we soms om de zaken te benoemen die wel goed gaan. Daarom wil ik deze column graag beginnen met een compliment aan alle Loosduiners. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Loosduinen een van de stadsdelen is waar zogeheten bijplaatsingen (het plaatsen van vuilniszakken naast containers) het minst vaak voor komen. Daar ben ik ontzettend trots op. Dit draagt namelijk bij aan een schonere wijk met minder ongedierte. Samen hebben we dit voor elkaar gekregen en ik hoop dat we dit samen in de toekomst kunnen voortzetten.

Wijkagenda

Wat we ook samen mogen doen is het maken van een agenda voor de wijk Waldeck. Met deze agenda stellen de gemeente en de bewoners van de wijk samen vast wat de komende vier jaar de belangrijkste kansen en uitdagingen zijn. Hierdoor kunnen plannen van de gemeente beter aansluiten op wat leeft in de wijk. De afgelopen weken hebben de bewoners van Waldeck een enquête kunnen invullen, ook zijn ROC-studenten de wijk ingaan om enquêtes af te nemen. Komende tijd worden de resultaten geanalyseerd en volgen er nog gesprekken in wijk. Het is de verwachting dat de wijkagenda voor Waldeck deze zomer wordt gepresenteerd.

'We staan voor grote uitdagingen die we samen moeten aanpakken'

Wat hopelijk ook deze zomer wordt gepresenteerd: een nieuw college van Burgemeester en Wethouders. Zoals u misschien via de media heeft meegekregen is dit best een uitdaging. Ik hoop dat er vaart wordt gemaakt met de vorming van het nieuwe college. De stad heeft hier recht op. We staan namelijk voor grote uitdagingen de komende jaren die we samen moeten aanpakken.

Zalig Pasen

Wil deze column graag afsluiten door u een zalig Pasen toe te wensen. Hopelijk kunt u genieten van al het moois dat Loosduinen te bieden heeft. Ik hoop tijd door te brengen met mijn gezin en wil graag gaan genieten van mijn hardlooprondjes door ons stadsdeel. Laatst deelgenomen aan de ‘Puinduinrun’, een prachtige maar behoorlijk pittige hardloopwedstrijd op Kijkduin. Was nog wel een aantal minuten verwijderd van de winnaar, kan dus nog wel wat training gebruiken…





Stadsdeelwethouder, Hilbert Bredemeijer