Escamp krijgt snel internet

T-Mobile Nederland gaat samen met Open Dutch Fiber supersnel internet via glasvezel aanbieden bij nog eens meer dan 28.000 huishoudens in Den Haag. Het betreft naast de wijken Transvaalkwartier en Groente- en Fruitmarkt in stadsdeel Centrum, ook de wijken Rustenburg, Oostbroek, Leyenburg en Moerwijk in stadsdeel Escamp. Begin volgend jaar starten de werkzaamheden en eind 2022 zijn de werkzaamheden in deze wijken afgerond. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf april 2022 gebruik maken van supersnel internet.

T-Mobile biedt ook al glasvezel aan in de wijken Loosduinen en Segbroek samen met Primevest.

Golden Earring-brug in Escamp

De Golden Earring krijgt een eigen brug in Escamp. Die eer valt ook Pim Fortuyn te beurt. Ook naar deze in 2002 vermoorde politicus wordt een brug in dit stadsdeel vernoemd. De Paviljoensbrug in het centrum krijgt de naam Spinozabrug naar de filosoof Baruch Spinoza uit de Gouden Eeuw. Dat heeft de gemeente onlangs bekendgemaakt. Het besluit is genomen naar aanleiding van een petitie waarmee werd opgeroepen om plekken in Den Haag te vernoemen naar bands en muzikanten die veel hebben betekend voor de Haagse popcultuur. De brug bij het Soestdijkseplein wordt vernoemd naar de Golden Earring. De band vindt haar oorsprong in dit deel van Den Haag. De heringerichte brug bij de Troelstrakade en het Veluweplein krijgt de naam van Pim Fortuyn. 


Debat met fractieleiders

In Theater aan het Spui is op 24 februari een verkiezingsdebat. Platform Stad peilt hoe hard de ambities uit de verkiezingsprogramma's zijn met betrekking tot de stedelijke ontwikkeling. Fractieleiders en kieslijstkandidaten reageren op stellingen en gaan met elkaar in debat. Aan het eind van elke themaronde mag het publiek vragen stellen. Het debat vindt, als de coronamaatregelen het tegen die tijd toestaan, plaats op 24 februari in Theater aan het Spui. Tijd: 16.00 tot 18.00 uur. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Het debat is ook online te volgen. Aanmelden via https://www.platformstad.nl/agenda/verkiezingsdebat-2022/