The Ox.
The Ox. (Foto: gemeente Amsterdam)

Inspraak op openbare ruimte The Ox

Algemeen

Vorig jaar zomer is er begonnen met de bouw van nieuwbouwproject The Ox aan de Osdorper Ban 1-33. Op deze locatie komen 168 nieuwe huurwoningen en 73 ondergrondse parkeerplekken. Daarnaast komt er nieuwe openbare ruimte rondom de nieuwbouw. Voor deze openbare ruimte is nu een voorlopig ontwerp. In het plan komen in het gebied rondom het gebouw vaste planten, hagen en gras. Aan de noord- en westkant komen bomen. De groenstructuur komt aan de andere zijde van de Osdorp Ban. Er komen fietsnietjes aan de westkant van het gebouw.

NIEUW-WEST - Er is een voorlopig ontwerp voor de openbare ruimte rondom de nieuwbouw ‘The Ox’. Ook zijn de plekken voor de ondergrondse afvalcontainers en een nieuw transformatorhuisje bepaald. Over beide onderwerpen kunnen bewoners tot 11 mei hun mening geven.

Afvalcontainers 

Het is nu ook bekend waar de nieuwe ondergrondse afvalcontainers en het transformatorhuisje komen te staan. De afvalcontainers komen op de hoek van Remijden en Osdorper Ban. De plek met containers tegenover de Osdorper Banflat wordt uitgebreid. 

Het bestaande transformatorhuisje op het Blomwijckerpad gaat weg. Er komt een nieuw transformatorhuisje op de hoek van de Notweg en het Blomwijckerpad.

Dinsdag 30 maart is er een inloopavond bij Station Wildeman, Nieuwe Laan 34. Daar wordt het voorlopig ontwerp voor de openbare ruimte rondom The Ox besproken. Belangstlelenden kunnen  kunt tussen 18.00 en 20.00 langskomen om de plannen in te zien en vragen te stellen.

Inspraak

Tot 11 mei kan er een reactie gegeven op het voorlopig ontwerp van de openbare ruimte en de locaties voor de containers en het transformatorhuisje. Reageren kan per mail: sipke.boer@amsterdam.nl of per post: Stadsdeel Nieuw West, t.a.v. Sipke de Boer, o.v.v. Inspraak Openbare Ruimte plan The Ox en containerlocaties, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam.