“Afvallen niet alleen een kwestie van minder eten en meer bewegen, in de praktijk komt hier veel meer bij kijken”, volgens Alexia Venema van Cure4Life.
“Afvallen niet alleen een kwestie van minder eten en meer bewegen, in de praktijk komt hier veel meer bij kijken”, volgens Alexia Venema van Cure4Life. (Foto: Pr)

Overgewicht niet alleen een kwestie van calorieën

‘De stofwisseling en de hormoon-huishouding zijn erg bepalend'

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - Vaak wordt er wat makkelijk over gedaan. “Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen”. Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht. Minder eten is niet makkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken", volgens Alexia Venema van Cure4Life.

Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. Deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptiva, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, 'moderne' voedingsmiddelen, bepaalde medicijnen en stoppen met roken.

Vicieuze crikel

Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem en kun je in een vicieuze cirkel belanden. De controle over het hongergevoel wordt dan ook steeds minder, en doordat je meer of vaker gaat eten, verergert zich het probleem. Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans. Het medisch team van Cure4Life stelt op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding, zonder dieetpillen of shakes.

Overgewicht

De begeleiding tijdens het programma is erg belangrijk. Er wordt ook aandacht besteed aan coaching en emotie eten. Alexia Venema is Cure4Life consulent in Haarlem en de Haarlemmermeer en begeleidt haar cliënten tijdens het hele traject. Zij is paramedisch natuurgeneeskundig therapeut en gespecialiseerd in overgewicht. Alexia: “Wie het programma correct volgt kan een gewichtsverlies verwachten van 5 tot 8 kilo per maand, en zonder hongergevoel. Mensen voelen zich fitter, energieker en zitten lekkerder in hun vel. Tevens heeft het programma ook een hele positieve invloed op gerelateerde gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, maag en darmklachten en ademhalingsproblemen”.

Inzicht

Tijdens het programma krijg je een goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Eenmaal in balans en met behulp van “de richtlijnen voor de toekomst” is het goed mogelijk om de resultaten te behouden. Ook nadat je een gezond gewicht hebt bereikt, vinden er nog na-consulten plaats. Het proces begint met een uitgebreide intake. Geïnteresseerden kunnen hiervoor een vrijblijvend consult aanvragen van 60 minuten.

Gezond zijn

Gezond zijn en gezond blijven is in deze periode helaas niet meer zo vanzelfsprekend. Door nu bewust te kiezen voor een gezonde leefstijl kunt u zelf een belangrijke invloed uitoefenen op uw totale welzijn. Dit hoeft u niet alleen te doen, Alexia Venema van Cure4Life Haarlem & Haarlemmermeer helpt u daar graag bij! Zij is aangesloten bij beroepsvereniging; BATC. Bent u aanvullend verzekerd? Dan heeft u mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding via uw zorgverzekeraar. Tijdens de intake informeer ik u graag over de mogelijkheden voor vergoedingen bij Cure4life Haarlem/Haarlemmermeer.

'Ik voel me fitter en ga blijer door het leven'

Onze cliënten zijn het beste bewijs van het succes van het Cure4Life programma. Keesjan: "Ik voel me fitter en ga blijer door het leven!”
Esther: "Dit gun ik iedereen: een mooi en vooral gezond leven!”
Frederike: "Het heeft me verbaasd hoe relatief makkelijk het me afgegaan is!”
Jopie: "Mijn diabetes type II is weg, daar ben ik echt heel blij mee!” Voor meer informatie: Cure4Life Haarlem, Wagenweg 252, 06-18647985 Cure4Life Haarlemmermeer, Bramerveld 38 Nieuw Vennep, 06-18647985 www.cure4life.eu of via onderstaande qr-code.

Afbeelding