Speeltuinvereniging Zwanenburg.
Speeltuinvereniging Zwanenburg. (Foto: aangeleverd)

Maatschappelijke gebouwen verduurzaamd

AMSTERDAM/ZWANENBURG - De Buurtboerderij van de Regenbooggroep, Theater aan de Nes en Speeltuinvereniging Zwanenburg-West kunnen aan de slag met het plaatsen van zonnepanelen op hun dak. Dat is de uitkomst van een actie waarbij leden van de Rabobank in de Metropoolregio Amsterdam konden stemmen op scholen, bibliotheken theaters en buurthuizen. 

De gebouwen met de meeste stemmen krijgen tot wel vijftig procent korting op de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Juist in deze tijden van stijgende energie- en gasprijzen is het belangrijk dat gebouwen in de Metropoolregio Amsterdam verduurzamen. Niet alleen huizen of bedrijfspanden, maar net zo belangrijk is de verduurzaming van scholen, sportverenigingen, bibliotheek of het theater. Al het geld dat zij kunnen besparen op de energierekening kunnen ze weer investeren in hun gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe speeltoestellen, boeken of sportvelden.

Korting

In de periode van 28 februari tot 31 maart hebben 6000 Rabobankleden hun stem uitgebracht. De winnende gebouwen krijgen tot de helft korting op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen. 


Uiteraard gaat Rabobank ook samen met de scholen, clubhuizen, bibliotheken en theaters die niet gewonnen hebben kijken hoe ook deze organisaties geholpen kunnen worden hun gebouwen te verduurzamen.