Aïcha en Imre van Samen Kappen.
Aïcha en Imre van Samen Kappen. (Foto: aangeleverd)

Aïcha en Imre van Samen Kappen helpen ontspannen

NIEUW-WEST - Vrijwilligers zijn goud waard, voor de medemens, de buurt en de stad. In stadsdeel Nieuw-West zijn er gelukkig veel mensen die een helpende hand bieden, maar er zijn er nooit genoeg. In de rubriek ‘5 vragen’ beantwoorden vrijwilligers uit Nieuw West vragen over hun vrijwilligerswerk en wat hun organisatie betekent voor de bewoners van Nieuw-West.

Wat is jouw/jullie naam en de naam van de organisatie waar je/jullie vrijwilligerswerk doen?

“Wij zijn Aïcha (vrijwilliger) en Imre (coördinator) van Samen Kappen en dit valt onder Stichting Doen Doet!”

Wat doe je als vrijwilliger, wat zijn jouw taken?

Aïcha: “Ik geef mensen gezichtsbehandelingen, zodat ze even helemaal kunnen ontspannen. Mensen gaan blij weg, met nieuwe energie. Ze hoeven niet te betalen, de behandeling is in ruil voor wat groente en/of fruit. Daar maken we dan weer sapjes van. En ik assisteer ook nog bij de Yogalessen!“

Imre: “En Aïcha helpt bijvoorbeeld met vertalen. Mensen lopen soms vast in hun administratie of hebben vragen, samen kijken we wat er mogelijk is en Aicha kan hierin goed ondersteunen.”

Aïcha: “Ja, daar had ik nog niet eens aan gedacht!”

Imre: “We zijn een echt dreamteam.”

Waarom ben je hier vrijwilligerswerk gaan doen?

Aïcha: “Ik vind het leuk om te doen. Je doet het voor de ander. De mensen die hier komen gaan allemaal blij weg, daar doe ik het voor. Soms is het heel druk, dan vind ik het leuk om te zien dat mensen terugkomen. Dat is niet voor niets, ze kunnen hier echt even ontspannen. Dan ben ik ook blij. Soms geef ik ze ook een schouder of hoofdmassage. Daarna blijven ze beneden nog wat drinken en praten. Soms hebben mensen problemen en die helpen we dan op weg. Imre heeft ook écht veel betekend voor de mensen hier in de buurt.”

Imre: “Dat doen we samen! We hebben een hele fijne balans en Aïcha heeft veel talenten. “

Wat maakt dit vrijwilligerswerk zo leuk en bijzonder?

Aïcha en Imre: “We hebben een bijzondere groep vrijwilligers die goed met elkaar op kan schieten. We hebben zoveel plezier samen. Het is een hele veilige, liefdevolle plek waarin we voor elkaar zorgen. Voor de mensen die hier geknipt worden of een gezichtsbehandeling krijgen, voor iedereen die met vragen binnen komen lopen maar ook voor elkaar als vrijwilligers onderling.”

Wat betekent deze vrijwilligersorganisatie of dit initiatief voor de mensen in Nieuw-West en in de buurt?

Aïcha en Imre samen: “We zijn er voor iedereen en we helpen elkaar. We bieden een plek waar mensen terecht kunnen met hun vragen, waar ze gezien en gehoord worden. Maar ook een plek waar mensen even kunnen en mogen ontspannen.”

Over Samen Kappen

Samen Kappen is een project van Stichting Doen Doet. Deze stichting heeft als doel mensen doelgericht blij te maken met unieke projecten. Wil je ook eens geknipt worden? Even helemaal ontspannen met een gezichtsmassage? Kom binnenwandelen! Ook voor een praatje ben je welkom.

Het Geuzennest, Nicolaas Ruyverstraat 22 (Geuzenveld) - Dinsdag van 13.00 tot 17.00 en woensdag van 9.30 tot 13.30.

Tweedagszaak, Lodewijck van Deysselstraat 103 (Slotermeer) - Maandag en donderdag van 9.30 tot 13.30.

Op zoek naar ander vrijwilligerswerk?

Kijk op de Vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam https://vacaturebank.vca.nu/ of bel, mail voor een persoonlijk gesprek In Nieuw West: 06-34030720 of nieuwwest@vca.nu.