De zelftesten worden door medewerkers van Den Haag Werkt in enveloppen gestopt.
De zelftesten worden door medewerkers van Den Haag Werkt in enveloppen gestopt. (Foto: gemeente Den Haag)

Gratis zelftesten voor mensen met laag inkomen per post

Inwoners met een Ooievaarspas ontvangen deze week gratis zelftesten en chirurgische mondkapjes, dat zegt wethouder Arjen Kapteijns (Sociale Zaken en Werk). De gemeente stuurt zes mondkapjes en zes zelftesten per post.

Het inpakken van de zelftesten en mondkapjes gebeurt door Den Haag Werkt, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. De wethouder bracht een bezoek aan de werkplaats waar ze sinds dinsdag al bezig zijn met het maken van de pakketten. Hier worden ongeveer 500.000 zelftesten en mondkapjes ingepakt. Eerder deze maand werden 100.00 extra zelftesten door het Armoedefonds namens de gemeente op centrale punten in de stad verspreid zoals het Daklozenloket en de buurthuizen.
"Met de nieuwe coronaversoepelingen mogen we weer meer en er zijn weer activiteiten in de stad. De zelftesten en mondkapjes kunnen mensen ook gebruiken als ze er weer op uit gaan met hun Ooievaarspas", zegt wethouder Arjen Kapteijns.
Mensen die corona-gerelateerde klachten hebben, kunnen een zelftest doen of naar de GGD. Sinds 25 februari is het dragen van een mondkapjes alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en op de luchthavens. Dit om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen. Uiteraard kunnen inwoners ook mondkapjes dragen op plekken waar dat niet verplicht is. Bijvoorbeeld op plekken waar het druk is.
Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Haag. Samen met werkgevers helpt zij inwoners die al lang geen werk hebben aan een baan.