De sleutel wordt door wethouder Martijn Balster symbolisch overhandigd aan de jongeren.
De sleutel wordt door wethouder Martijn Balster symbolisch overhandigd aan de jongeren. (Foto: Henriëtte Guest)

Aftrap van JongerenHUB in Moerwijk

De voormalige fietsenwinkel aan de Van Baerlestraat 87-89 wordt verbouwd tot jongerenHUB. Jongeren uit Moerwijk kunnen hier terecht voor ontmoeting, ontspanning, talentontwikkeling en ondersteuning bij hulpvragen. De gemeente huurt het pand voor vijf jaar.
Jongeren en partners uit de wijk dachten mee over de invulling van het leegstaande pand.

Voor sommige jongeren in de wijk is de stap naar een criminele carrière snel gemaakt. Zij hebben alternatieven en goede begeleiding nodig. De wensen en behoeften van de jongeren en partners waren belangrijke criteria bij de selectie van alle ingediende plannen. De drie geselecteerde organisaties zijn: Spot on us, Stichting Ready en Jong Escamp Beweegt. Naast deze drie organisaties biedt de gemeente vanuit de locatie dienstverlening aan op het gebied van werk, scholing en (schuld)hulpverlening. Vanuit de jongerenHUB in de Van Baerlestraat moet een stevige samenwerking ontstaan met partners in de wijk, zoals jongerenwerkers, scholen en Zorg en Welzijn. Hierdoor ontstaat een sluitend aanbod voor allerlei hulpvragen, waarbij geen enkele jongere tussen wal en schip valt.
Vrijdag 25 februari maakten alle betrokkenen kennis met elkaar en werden de plannen voor de jongerenHUB verder uitgewerkt. Voorafgaand droeg wethouder Martijn Balster (Wonen, Wijken en Welzijn) het pand symbolisch over aan de jongeren van Moerwijk, door het overhandigen van een grote sleutel. ”Het mag niet uitmaken in welke wijk je opgroeit, iedereen verdient dezelfde kansen. Ik ben blij met de samenwerking met alle partijen in de wijk die zich inzetten voor de jongeren in Moerwijk. Dit moet een plek worden waar jongeren zich thuis voelen, zich gehoord voelen en zich verder kunnen ontwikkelen.”