De eerste boeken worden op de planken gezet.
De eerste boeken worden op de planken gezet. (Foto: Martijn Beekman)

Bibliotheek Moerwijk gaat half mei open

De bibliotheek is terug in Moerwijk! Samen met wijkbewoners en samenwerkingspartners zette wethouder Robert van Asten verleden week symbolisch de eerste boeken op de planken in de nieuwe vestiging aan de Twickelstraat.

Bibliotheek Moerwijk kan gerealiseerd worden door een tijdelijke financiering van drie jaar vanuit landelijke corona steun en door samenwerking met Vestia en HWW Zorg. "Maar we willen graag dat dit filiaal permanent wordt. Naast deze bibliotheek maak ik mij ook sterk voor vestigingen in de wijken Benoordenhout, Spoorwijk, Mariahoeve en de Binckhorst zodat ook die wijken toegang hebben tot een bibliotheekā€, zegt wethouder Robert van Asten.
De opening van de vestiging in Moerwijk staat gepland voor half mei. Bibliotheek Den Haag biedt voor de eerste maand een gratis abonnement aan voor alle inwoners van Moerwijk. Ook staat een gratis kopje koffie klaar voor bewoners van Moerwijk die de splinternieuwe vestiging aan de Twickelstraat komen bekijken.
Moerwijkers kunnen vanaf half mei bij het nieuwe filiaal terecht om elkaar te moeten, een krant of tijdschrift te lezen, een taalles volgen of een boek lenen. Ook worden in de bibliotheek straks activiteiten gehouden en cursussen gegeven.