Afbeelding
(Foto: Martijn Beekman)

Nieuwbouw

Nieuwbouw

De plannen voor de bouw van huizen en een gezondheidscentrum aan Twickelstraat-Zijpendalstraat in Moerwijk-Oost zijn af. Het project bestaat niet alleen uit 40 sociale huurwoningen, maar ook uit de nieuwbouw van een school, gezondheidscentrum en een bedrijfsverzamelgebouw, met ruimte voor lokale ondernemers. Ik ben erg blij dat we hiermee aan de slag gaan.
We bouwen niet alleen betaalbare huizen, maar zorgen er ook voor dat Moerwijkers een laagdrempelige zorgvoorziening naast de deur hebben. Dit is ontzettend belangrijk in een wijk waar niet iedereen even gezond is. Zo investeren we in stenen én mensen.
Momenteel wordt de school gesloopt en daarna wordt de locatie bouwrijp gemaakt. De oplevering van het gehele gebouw wordt verwacht in 2024.
Daarnaast mocht ik samen met Gijsbert van Herk, de voorzitter van Staedion, een symbolische slag geven aan de sloopmachine in de Schaloenstraat. De oude complexen die bestaan uit 208 woningen en 7 bedrijfsruimten worden gesloopt en maken ruimte voor 570 nieuwbouwwoningen, waarvan 222 sociale huurwoningen en 348 middenhuur woningen. De bewoners hebben hierbij de mogelijkheid gekregen om na de sloop weer terug te keren naar de nieuwbouw.

De woningen in de Schaloenstraat worden erg duurzaam, met als doel meer wooncomfort en een lager energieverbruik. De woningen worden gasloos en voldoen aan de nieuwste eisen. Ook krijgt de buitenruimte een nieuwe inrichting met veel aandacht voor het groen en wordt de straat een zone voor langzaam verkeer.
Met het toevoegen van extra woningen bij de Schaloen zetten we weer een goede stap om de woningnood in onze stad op te lossen. We werken zo aan een wijk waar je graag wilt zijn en waar je thuis komt. Zuidwest op z'n best, noem ik dat.