Anko Goudswaard heeft al veel ervaring met management binnen het onderwijs.
Anko Goudswaard heeft al veel ervaring met management binnen het onderwijs. (Foto: pr)

Nieuwe locatiedirecteur Wateringse Veld College

In januari 2022 zijn het Wateringse Veld College en het Zuid-West College onderdeel geworden van de vo-regio Westlandse & Den Haag-Zuid West. De nieuwe locatiedirecteur Anko Goudswaard gaat aan de slag met alle kansen die dit biedt.

"Deze stap zet ik met vertrouwen, omdat ik bij ISW Gasthuislaan en ISW Sweelincklaan de afgelopen vijf jaar heb gebouwd aan twee kerngezonde scholen waar kwalitatief goed onderwijs geboden wordt, de leerlingaantallen op orde zijn, uitdagend onderwijs wordt gegeven en waar rust en regelmaat heerst", aldus Goudswaard. Bij deze scholen werkte hij onder andere aan een optimaal schoolklimaat, de verdere ontwikkeling van innovatieve onderwijsprogramma's. Ook introduceerde hij Montessori op het voortgezet onderwijs in Westland.
De 43-jarige Naaldwijker startte direct zijn carrière in het onderwijs. Hij werkte bij ISW Westland Vakcollege als docent lichamelijke opvoeding en docent wiskunde. Later heeft hij daar als teamleider vele projecten geleid, zowel binnen de eigen locatie als daarbuiten. In 2017 startte hij als locatiedirecteur bij ISW Gasthuislaan. In 2019 kwam ook ISW Sweelincklaan onder zijn aansturing. Goudswaard heeft onderwijskunde gestudeerd in Leiden.
Regiodirecteur Geert Millekamp vindt dat Goudswaard de juiste man is voor de huidige dynamiek op het Wateringse Veld College. "Binnen de regio willen we als directieteam samen een klus klaren, naar elkaar luisteren en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen. We zijn daarom blij dat Anko met enthousiasme deze kans oppakt en we - door binnen de regio te schuiven - deze scholen kunnen versterken."