Burgemeester Jan van Zanen aan het werk.
Burgemeester Jan van Zanen aan het werk. (Foto: Andreas Dijk)

Burgemeester Van Zanen aan de slag op De Nijkamphoeve

Op 11 en 12 maart was het de jaarlijkse NLdoet. Burgemeester Jan van Zanen heeft een overvolle agenda, toch vond hij op 12 maart nog een gaatje om de handen uit de mouwen te steken. 

Hij koos voor de hem onbekende De Nijkamphoeve, een voormalige stadsboerderij op de grens van Loosduinen en Escamp. Op deze door de gemeente in 2012 afgestoten en sindsdien door vrijwilligers gerunde BuurtBoerderij moesten onder andere leilinden en wilgen worden geknot.
Tijdens een rondleiding werd Van Zanen eerst uitvoerig geïnformeerd over het wel en wee van de boerderij. Het ging daarbij van financiering tot dierenwelzijn en van de betekenis van De Nijkamphoeve voor zowel vrijwilligers als bezoekers. Ook sprak hij zelf met vrijwilligers en bezoekers. Tot slot was het tijd voor actie. Na de uitleg over het hoe en waarom van het knotten, hanteerde de burgemeester met energie en plezier de zaag. Zijn inzet werd beloond met een oorkonde van NLdoet. Ook op zaterdag 19 maart. de Landelijke Opschoondag, kunnen vrijwilligers via De Nijkamphoeve aan de slag.