De Pier is een belangrijk icoon voor Den Haag
De Pier is een belangrijk icoon voor Den Haag (Foto: Jos van Leeuwen)

Als onderhoud uitblijft is de Pier binnen paar jaar niet meer veilig

Algemeen

De Pier heeft dringend onderhoud nodig. Gebeurt dit niet, dan moet het boegbeeld van Scheveningen binnen enkele jaren dicht. Het is dan niet langer veilig om publiek toe te laten. Om dit te voorkomen gaat de gemeente met de eigenaren van de Pier in gesprek.

De Pier is nu nog constructief veilig, meldt de gemeente. De verwachting is echter dat bepaalde onderdelen van de Pier dit binnen enkele jaren niet meer zijn. Om te voorkomen dat de Pier gesloten moet worden gaat de gemeente met de eigenaren (De Pier BV) in gesprek. Ook wordt er een participatietraject gestart met de bewoners en ondernemers over hun ideeën over de toekomst van de Pier.
Er is volgens de gemeente 40 miljoen euro euro nodig om de Pier op te knappen. De eigenaren zijn bereid om te investeren in de Pier maar dan willen ze wel eerst duidelijkheid voor de langere termijn. In de huidige omvang brengt de Pier volgens hen namelijk te weinig op en is het een dergelijke investering niet waard. Dat is het wel als de Pier kan worden uitgebreid.

Centrale positie

In de afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in de Boulevard van Scheveningen. De Morales-Boulevard en de vernieuwde Noord-Boulevard hebben het karakter van de Scheveningse Kust positief beïnvloed. De Pier heeft volgens de gemeente een centrale positie aan de Scheveningse Kust en boulevard en is cruciaal voor de uitstraling van Scheveningen en een belangrijk icoon voor Den Haag.