Afbeelding
(Foto: )

Bladerdeeghapje

Met bladerdeeg kun je echt alle kanten mee op. Gebruik het als basis voor heerlijke zoete en hartige gerechten, zoals dit verrassende (borrel)hapje! Voor dit recept gebruikte ik romige geitenkaas en in combinatie met het zoete van de dadels krijg je een mooi contrast in smaken.

HAPJE | VEGETARISCH | 25-30 MIN | 2-4 PERS
Ingrediënten:- 4 plakken bladerdeeg (ontdooid)- 6-8 verse dadels (gesneden)- geitenkaas (in schijven)- ei (losgeklopt)- zout & peper naar smaak. Voor garnering:- tuinkers of peterselie (fijngehakt)- pijnboompitten (geroosterd). Verder nodig: bakpapier.
Instructies:1. Verwarm de oven voor op 200 2. Leg de plakken bladerdeeg op het bakpapier. 3. Verkruimel over elke plak bladerdeeg wat geitenkaas (laat een rand van ½ cm vrij). Vervolgens verdeel je de gesneden dadels over de verkruimelde geitenkaas en breng je het gerecht op smaak met wat zout en peper. 4. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopt ei en bak het bladerdeeghapje in 10-15 minuten gaar. 5. Als de bladerdeeghapjes gaar zijn, garneer je af met tuinkers of fijngehakte peterselie en geroosterde pijnboompitten.
Eet smakelijk!
www.thespicedchickpea.com voor meer smakelijke tips!