Een nieuw groen en duurzaam initiatief: het aanplanten van een viertal bosjes.
Een nieuw groen en duurzaam initiatief: het aanplanten van een viertal bosjes. (Foto: Marieke Markus)

Duurzaam en groen initiatief: Boskoop 800 bomen rijker?

Nieuws

BOSKOOP - Het is inmiddels 2022 en Boskoop viert dit jaar haar 800-jarig bestaan. Er is een nieuw groen en duurzaam initiatief om in aanvulling op de bestaande programmering van Stichting Boskoop 800 een viertal bosjes aan te planten.

“Hoe mooi zou het zijn als een jonge generatie Boskopers een duurzame bijdrage levert aan meer bomen in hun dorp, aan meer speel-en gebruiksnatuur en meer biodiversiteit. En hiermee een groener dorp achterlaat voor toekomstige generaties”, aldus Arie Cees de Jong.
Het initiatief, VierBosKoop800, omvat de aanplant in 2022 van een viertal kleine bosjes met in totaal 800 boompjes, verspreid over het dorp. “Het liefst natuurlijk aangeplant door kinderen uit de buurt, door scholen of verenigingen. Denk bijvoorbeeld aan de aanplant van verschillende themabosjes zoals een vogelbosje, een speelbosje of een plukbosje”, stelt De Jong.

De benodigde financiën voor de bosjes worden door partners bijeengebracht, zoals de Stichting Greenport Boskoop. “De gemeente Alphen aan den Rijn heeft aangegeven ook te willen participeren en heeft onder andere aangeboden het toekomstig beheer van de bosjes op zich te nemen.”

Oproep

Er wordt nog gezocht naar geschikte locaties voor de bosjes (oppervlak van zo’n 25 x 25 meter). “Heeft u eventueel samen met uw buren of uw vereniging een idee, maak dit dan kenbaar bij de initiatiefnemers. Zij bespreken graag de mogelijkheden met u.” Reacties naar Arie Cees de Jong, arieceesdejong@gmail.com.