Zin in Zondag: online voorstelling

ALPHEN - Bibliotheek Rijn en Venen toont van zondag 16 tot en met zaterdag 22 januari - in het kader van Zin in Zondag - het online project DIT. In deze periode kunnen bezoekers online de voorstelling streamen.

Met het online project DIT (Digitaal Intiem Theater) onderzoekt The100Hands samen met filmmaakster Eva Sjerps hoe digitaal theater toch de intimiteit van de live-ontmoeting kan oproepen. "Niet als vervanging van het live contact, maar als oefening om bij stil te staan." Verteller Jasper Džuki Jelen nodigt bezoekers uit om actief hun eigen ervaring vorm te geven. "DIT begeleidt je aandacht naar waar je op dat moment bent, hoe je je voelt en welke betekenis je daaraan geeft. Je wordt door middel van vragen, verhalen en opdrachten uitgedaagd om de omgeving en voorwerpen af te tasten en deze aanraking op een nieuwe manier te beleven."
"Tussen 16 tot en met 22 januari kun je thuis online de voorstelling streamen op een door jou gekozen moment. Reserveer je ticket en krijg voor 16 januari een code toegestuurd waarmee je van 16 tot en met 22 januari kan inloggen op de site van The100Hands en de voorstelling gratis kan beleven." Reserveren: https://rijnenvenen.op-shop.nl/9349/zin-in-zondag-dit/16-01-2022. The100Hands is een professioneel dans-/performane gezelschap uit Breda onder leiding van Mojra Vogelnik Škerlj en Jasper Džuki Jelen. Samen maken zij fysieke, interactieve voorstellingen, waarbij verbinding centraal staat. De bibliotheek organiseert een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag. Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Bon Coeur.