Webinar over discriminatie op woningmarkt

REGIO - "Luister, kijk en doe mee tijdens het Plein1-webinar op donderdag 27 januari van 14.00 tot 15.30 uur over discriminatie op de woningmarkt", aldus de provincie Zuid-Holland. 

De provincie Zuid-Holland wil een passend woningaanbod voor starters, gezinnen, ouderen, doorstromers, studenten, arbeidsmigranten en statushouders. "Voor iedereen dus. Om dat te bereiken, moeten mensen in gelijke gevallen ook gelijk behandeld worden", stelt de provincie. 

"Regelmatig wordt er echter gediscrimineerd op grond van irrelevante persoonlijke kenmerken. RIGO Research en Advies heeft onderzoek gedaan naar de omvang, verklaringen en trends van discriminatie op de woningmarkt."

'Regelmatig wordt er gediscrimineerd'

Na de opening door gedeputeerde Anne Koning presenteert RIGO Research en Advies de resultaten van het onderzoek, gevolgd door een paneldiscussie met verschillende spelers op de woningmarkt. "Via de chat kun je vragen stellen aan onderzoekers en panelleden. We zijn ook benieuwd naar je eigen ervaringen met discriminatie op de woningmarkt", aldus de provincie Zuid-Holland.

Aanmelden

Aanmelden voor het webinar op donderdag 27 januari kan via het formulier via: www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/januari-2022/plein1-webinar-discriminatie-woningmarkt

"Na aanmelding ontvang je het definitieve programma en de deelnamelink voor het webinar."