Hopelijk het beeld in 2023.
Hopelijk het beeld in 2023. (Foto: Iwan Vervoort)

Carnaval gecanceld

BOSKOOP - Carnavalsvereniging De Krooshappers heeft afgelopen weekend bekend gemaakt dat het carnaval niet door zal gaan. Het was een zwaar besluit, zegt het bestuur.

Morvenna Goudkade

Lange tijd bleef de vereniging hoop houden op tijdige versoepelingen, maar die hoop is nu vervlogen. Bestuurslid Ad Vurens reageert namens het bestuur: “In dit besluit zit heel veel emotie, maar ook realisme. We weten allemaal hoe het er nu voorstaat. Beter nu een streep erdoor zetten en energie richten op wat er straks wel kan.” Eind februari zouden 650 leden van De Krooshappers deelnemen aan de feesten en de optocht. Dat aantal was gebaseerd op de eerder toegestane capaciteit. De leden hebben zaterdag een e-mail ontvangen dat het carnaval niet doorgaat. Voorafgaand zijn de vrijwilligers, de karrenbouwers en de prins en hofdame op de hoogte gebracht. Vurens hoopt dat de leden positieve motivatie houden na deze domper. “Het gaat ook om de toekomst van onze vereniging. Vorig jaar dachten we: oké, een jaartje er tussenuit, dat overleven we wel, maar nu is het al de tweede keer.” Vorig jaar hadden De Krooshappers een uitgebreid alternatief programma met carnaval, zoals Krooshappers Radio en TV en de boerenkooldrive-in. Of dat nu weer gaat gebeuren is nog niet bekend. Wel is er de Lego Miniatuuroptocht van Iwan Vervoort. Van deze optocht wordt een uitzending gemaakt door Studio Alphen. “De inschrijvingen druppelen binnen, er kunnen er nog wel meer bij”, zegt Vervoort. “Dus wil je je zelfgemaakte Lego carnavalskar terugzien in de uitzending, zou ik zeggen: meld je aan.”


Booster zonder afspraak

ALPHEN - In Alphen aan den Rijn is het komend weekend mogelijk om een boostervaccin te krijgen zonder afspraak. Pieter Haasbeek van GGD Hollands Midden stelde dit tijdens de nieuwjaarsuitzending van Studio Alphen. Een exacte tijd of datum is nog niet bekend.