GGD: 'Boostercampagne is in volle gang'

ALPHEN/REGIO - Er worden nu dagelijks 12.000 prikken gezet op de vaccinatielocaties in Hollands Midden. De GGD heeft op 10 januari in Leiderdorp de zevende vaccinatielocatie in de regio geopend. Iedereen boven de 18 jaar kan een afspraak maken voor een boosterprik, aldus de GGD Hollands Midden.

Naast het prikken op de vaste locaties rijden er ook mobiele vaccinatieteams door de regio. Zij prikken niet-mobiele thuiswonenden en rijden naar locaties van zorginstellingen zonder medische dienst om bewoners en personeel te vaccineren. Voor vrijdag 14 januari heeft de GGD alle ruim 100 zorglocaties zonder medische dienst bezocht. Ook het boosteren van meer dan 1000 niet-mobiele thuiswonenden is dan afgerond. Om dit alles voor elkaar te krijgen heeft de GGD samengewerkt met huisartsen, brandweer en zorginstellingen.

Alle kinderen van 5 tot 11 jaar mogen binnenkort hun eerste prik tegen corona halen, stelt de GGD. "Vanaf 18 januari krijgen kinderen een uitnodigingsbrief met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan met het landelijke afsprakennummer bellen om een afspraak te maken voor hun kind. De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het Pfizer-vaccin. Meer informatie over het vaccineren van kinderen vindt u op de website van de Rijksoverheid."

"Op dit moment heeft 85 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 2 hebben 218.514 inwoners van onze regio een boosterprik gehad." Informatie: www.eengezonderhollandsmidden.nl.