Schoolkinderen kregen een rondleiding
Schoolkinderen kregen een rondleiding (Foto: aangeleverd)

Een KVO ster voor Schooten Plaza

DEN HELDER - Schooten Plaza is ruim 10 jaar geleden gestart met het KVO overleg met de gemeente, politie en brandweer.

KVO staat voor Keurmerk Veilig Ondernemen. Ondernemers, gemeente, brandweer en politie hebben de handen ineengeslagen om criminaliteit en overlast aan te pakken. Het KVO voor winkelgebieden biedt landelijk een gestructureerde manier om samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen tot stand te brengen.

Tijdens zo’n overleg hebben zij het dan over schoon, heel en veilig. Zoals fietsen, parkeren en diefstal. Met als belangrijkste doel om de algehele veiligheid in een winkelgebied te vergroten en te zorgen dat de klant zich zo prettig mogelijk voelt tijdens zijn bezoek.

'Wij zijn trots op onze 5e ster' 

 Voor het verkrijgen van het certificaat moeten er een aantal stappen doorlopen worden. Nu na tien jaar hebben ze hun 5de ster behaald. Hier zijn ze natuurlijk hartstikke trots op.

Om dit te vieren heeft Schooten Plaza de schoolkinderen van groep 8 van De Dijk, Schoterduijn en de Vlieberg uitgenodigd voor een rondleiding. Tijdens deze rondleiding werd er door de wijkagent John Kool en veiligheidsspecialist Jos Jaspers verteld wat er allemaal zo bij komt kijken in het winkelcentrum.

Bij een ster hoort natuurlijk ook een feestje. Alle scholen kregen een taart en de leerlingen kregen een boek over de geschiedenis van het winkelcentrum mee. Het was weer een geslaagde en leerzame ochtend.